Gevecht om de bal
Gevecht om de bal Foto: Henk Friederichs

Gelijkspel v.v. Heerde

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

HEERDE- Na de afgelasting tegen ASC, nam Heerde het op in Hasselt tegen Olympia ’28. In een enerverend duel, waarin Heerde 4x op voorsprong kwam en de thuisploeg 3x scoorde uit een standaardsituatie liepen de gemoederen hoog op, maar moest Heerde het slechts met één punt doen.

Aan Heerde kant scoorden Corstiaan Altenburg, Sylvan Vos en Raoul Wijenberg (2x)

Heerde begon voortvarend aan de wedstrijd toen Dennis Calkhoven met een fijne voorzet Corstiaan Altenburg wist te vinden: 0-1 Heerde! Twee minuten later kreeg Olympia een (goedkope) vrije trap die verkeerd werd ingeschat door Heerde doelman Mosterd: 1-1. Heerde reageerde echter goed en nam het initiatief. Met goed voetbal creëerden de geel-zwarten diverse kansen. Na twee gemiste kansen, was het wel raak voor de sterk spelende Sylvan Vos. Met bekeken schot zette hij Heerde op 1-2. Heerde ging op zoek naar de 1-3, maar een corner en scrimmage bracht Olympia op 2-2. Wederom nam Heerde het initiatief en nog voor rust kwamen de geel-zwarten op voorsprong. Raoul Wijenberg zette Heerde op 2-3. Heerde ging met deze voorsprong de rust in. Een terechte voorsprong, al had de marge groter moeten zijn, bleek achteraf.

In de 2e helft viel Heerde wat terug in niveau. Na 7 minuten kreeg Heerde een terechte penalty tegen, die werd benut door de aanvoerder van de thuisploeg: 3-3.

Tot de 70e minuut was het spel van beide kanten niet sterk, totdat Daan Nijmeijer werd weggestuurd en de vrijstaande Raoul Wijenberg vond. Na een uitstekende controle etaleerde Wijenberg wederom zijn fabelachtige traptechniek door de bal in de kruising te knallen. 3-4 Heerde!

Het spel bleef echter op en neer gaan. En Heerde was niet de enige die wat weg zakte in niveau. In de 83e minuut ging Heerde ervandoor via Dennis Calkhoven.

Calkhoven werd onderuit geschoffeld in de 16, maar deze 100% penalty (aldus zijn directe tegenstander na afloop) werd niet toegekend. In de counter kreeg Olympia een vrije trap. Deze werd in de rebound vanuit buitenspelpositie binnengeschoten. De leidsman, die tot dan toe elk signaal overnam, keurde de goal echter goed.

Het spel golfde nu op en neer. Heerde ging op zoek naar weer een voorsprong, maar tot overmaat van ramp kreeg Corstiaan Altenburg de rode kaart voor een ongelukkige botsing. ‘Misschien had ik geel kunnen geven’, was de conclusie achteraf. Een hoop frustraties bij Heerde, maar je koopt er niks voor.

Heerde loopt averij op, maar zal volgende week tegen FC Ommen weer voor de 3 punten gaan.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven (60. Maarten Smit), Elkjar Dijkgraaf, Timo Olde Olthof ©, Bryan Hegen; Sylvan Vos, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy (60. Nick Wijenberg), Corstiaan Altenburg.

Doelpuntenmakers: 4. Corstiaan Altenburg, 34. Sylvan Vos, 45. Raoul Wijenberg, 72. Raoul Wijenberg.