Gevecht om de bal
Gevecht om de bal Foto: Henk Friederichs

Heerde bindt ook Hattem aan de zegekar (2-0)

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Onder ruime publieke belangstelling heeft Heerde ook de 6e wedstrijd van het seizoen gewonnen. Deze keer was Hattem slachtoffer van de dadendrang van de geel-zwarten. Al binnen 20 minuten werd, bleek achteraf, de wedstrijd beslist door twee doelpunten van Dennis Calkhoven.

Er lijkt een nieuwe standaard te zijn ontstaan: ploegen die inzakken als ze op Sportpark Molenbeek komen en Heerde het spel laten. Heerde begon echter voortvarend en was uiterst trefzeker in de eerste kansen. Eerst was het Corstiaan Altenburg die Dennis Calkhoven met een splijtende pass alleen voor de keeper zette. Calkhoven rondde beheerst af: 1-0 Heerde! Daarna bracht Daan Nijmeijer Dennis Calkhoven in stelling. Wederom was Calkhoven dodelijk voor goal: 2-0 Heerde! Even leek het wederom een walk-over te worden voor Heerde, maar na de 2-0 zakte Heerde weg in niveau. Hattem probeerde wel, maar kreeg de gehele 1e helft geen echte kansen. 10 minuten voor rust herpakte Heerde zich en kreeg het via Dennis Calkhoven en Daan Nijmeijer grote kansen op de 3-0.

Er leek voor Heerde geen vuiltje aan de lucht, maar na rust zag Heerde een ander Hattem. Binnen vijf minuten kwam Heerde tweemaal goed weg bij kansen van Hattem. Heerde haalde niet meer het niveau van de 1e helft. Het spelbeeld was gelijkwaardig, al bleef Hattem op de minuut 45 tot 50 na, moeite om tot kansen te komen. Heerde speelde niet goed meer, maar kreeg nog wel kansen. Daan Nijmeijer kon alleen op de doelman af, maar miste. Even later zette Max de Rooy Heerde op 3-0, maar de grensrechter van Hattem zag buitenspel in dit doelpunt. Een slotoffensief kwam er niet van Hattem, waardoor Heerde uiteindelijk eenvoudig met de drie punten van het veld stapte.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Sylvan Vos (80. Michel Caslkhoven), Elkjar Dijkgraaf, Timo Olde Olthof ©, Bryan Hegen (83. Dion van Velsen; Maarten Smit, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven (60. Nick Boterman, Daan Nijmeijer, Max de Rooy, Corstiaan Altenburg.

Doelpuntenmakers: 10e Dennis Calkhoven, 20e Dennis Calkhoven.