Een van de vele aanvallen
Een van de vele aanvallen Foto: Henk Friederichs

Wervelend Heerde wint ruim van ASC ’62 (6-0)

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Na twee uitwedstrijden en een vrij weekend, speelde Heerde eindelijk voor de eerste keer thuis op zaterdag in de 3 e klasse. Tegenstander was ASC ’62 dat jarenlang 2 e klasse speelde, maar via de nacompetitie degradeerde. Beide ploegen hadden de volle buit na twee wedstrijden. Op voorhand leek het een spannende wedstrijd te worden, maar Heerde was deze middag heer een meester. Na 30 minuten spelen stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Na rust liep Heerde uit naar een 6-0 overwinning.

Al na 2 minuten kreeg Heerde de 1 e kans van de wedstrijd via Daan Nijmeijer. Zijn schot trof geen doel. Kort daarop dacht ASC ’62 te scoren maar dat deed het vanuit buitenspelpositie. Daarna liet Heerde zien dat het vanmiddag thuis de baas was. In de 8 e minuut was het de wederom sterk spelende Maarten Smit die Daan Nijmeijer bediende. De watervlugge buitenspeler van Heerde had het deze middag op zijn heupen en rondde na een individuele actie af in de korte hoek. 1-0 Heerde! 5 minuten later was het wederom Daan Nijmeijer die, ditmaal op aangeven van Corstiaan Altenburg, zijn klasse liet zien (2-0). In de 19 e minuut schutterde de verdediging van ASC ’62 toen Daan Nijmeijer zijn inzet van richting zag veranderen. 3-0 Heerde en een hattrick van Daan binnen 20 minuten.

Heerde liet geen spaan heel van ASC’62 en een corner in de 30 e minuut leidde tot de 4-0 toen, u raadt het al, wederom Daan Nijmeijer de afvallende bal oppikte en raak schoot. 4-0 bij rust.

De 2e helft probeerde ASC ’62 met strijd en vechtlust er een andere wedstijd van te maken. Dat lukte aardig. In een wedstrijd die al gespeeld was ging het spel meer op en neer. Toch was het Heerde dat al binnen het uur op 5-0 kwam. Een corner van Corstiaan Altenburg werd op fraaie wijze binnen gekopt door Dennis Calkhoven. De wedstrijd kabbelde daarna voort, maar het slotakkoord was wederom voor Heerde. Het was Bryan Hegen die zijn power liet zien en na een rush op rechts Daan Nijmeijer in staat stelde zijn 5 e (!) doelpunt van de middag te maken. Heerde – ASC ’62 5-0.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden heeft Heerde nog altijd de volle buit. Volgende week speelt Heerde in de volgende ronde van de beker. Het treft dan Voorwaarts Twello, uitkomend in de 1 e klasse. De wedstrijd vangt aan om 14.30u. Wees allen welkom

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven (78. Sylvan Vos), Elkjar Dijkgraaf (75. Rico Vos), Timo Olde Olthof ©, Bryan Hegen; Maarten Smit, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy, Corstiaan Altenburg (60. Nick Boterman).

Doelpuntenmakers: 8 e , 12 e , 19 e , 31 e , 90 e Daan Nijmeijer, 52 e Dennis Calkhoven.