Nick Boterman probeert een speler van SDS te omzeilen
Nick Boterman probeert een speler van SDS te omzeilen Foto: Thessa vd Belt

v.v. Heerde wint met ruime cijfers van SDS (5-1)

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

v.v. Heerde heeft thuis tegen SDS 55 de vijfde overwinning op rij geboekt. De geel-zwarten wonnen met 5-1 van SDS uit Wekerom.  Al in de 1e helft liep Heerde uit naar een 3-0 voorsprong, maar een treffer uit het niets vlak voor rust van de gasten bracht toch nog enige spanning in de wedstrijd. Pas in blessuretijd liep Heerde uit naar een ruime overwinning. Daan Nijmeijer wist driemaal het net te vinden deze middag. De andere doelpunten kwamen op naam van Max de Rooy en Nick Wijenberg.

Heerde miste deze middag een trio aan middenvelders. Met Nick Wijenberg, normaliter spits van beroep op het middenveld en het basisdebuut van talent Maarten Smit starte Heerde uitstekend in deze thuiswedstrijd. Het was diezelfde Maarten Smit die de snelle Daan Nijmeijer de diepte in stuurde in de 12e minuur Nijmeijer was zijn directe tegenstander te snel af en hield het hoofd koel in de 1 op 1 met de keeper van SDS, 1-0 voor Heerde ! Ruim tien minuten later was Nijmeijer er weer vandoor na een slim overstapje van Sylvan Vos. Dit keer ronde Nijmeijer met een bekeken  lob af 2-0 ! Heerde bleef de betere ploeg en gaf geen kansen weg en ging op zoek naar meer. En dat lukte, een schot/voorzet van Corstiaan Altenburg spatte uiteen op de lat. In de rebound belande de bal voor de voeten van Nick Wijenberg de de bal kundig in de verre hoek volleerde en Heerde daarmee op een riante 3-0 voorsprong zette in de 37e minuut. De wedstrijd leek in de tas, maar een moment van onoplettendheid werd op slag voor rust afgestraft door SDS 3-1. Door deze treffer kreeg een geslagen SDS toch weer goede moed.

Door deze goede moed kende de 2e helft een wat ander spelbeeld. Zonder echt kansen te creeren liet SDS zich wel meer gelden. Aan de kant van Heerde werd het spel wat rommeliger, maar kansen werden er nog steeds gecreerd. Tweemaal via Daan Nijmeijer en tweemaal via de ingevallen Max de Rooy liet Heerde grote kansen liggen om de wedstrijd weer volledig in het slot te gooien. aan de andere kant kwam SDS ondanks de nodige druk, niet verder dan een schietkans binnen de 16 meter. Uiteindelijk sloeg Heerde nog tweemaal kort achter elkaar toe in blessuretijd. Eerst was het Daan Nijmeijer die zijn hattrick compleet maakte door fraai met rechts binnen te krullen (4-1). Een minuut later dwong Dennis Calkhoven met zijn inzet de keeper van SDS tot een uiterste krachtinspanning, maar de rebound was een koud kunstje voor Max de Rooy (5-1). Heerde heeft het deze middag te lang een wedstrijd laten zijn, maar wint uiteindelijk toch met ruime cijfers. Iets wat met het oog op de stand in 4C niet geheel onbelangrijk is.

Voor Heerde staan er nog twee wedstrijden op het programma, te beginnen met as. zaterdag WZC-uit. De Wapenvelders zijn zo goed als zeker van plek 4. Alleen als Heerde wint, blijft het in race voor de titel. Maar ook de strijd om plek 2/3 is van belang. Plek 2 betekent namelijk een ronde vrijstelling in de nacompetitie ten opzichte van plek 3. Het belooft een spanned slot van de competitie te worden.