Daan Nijmeijer is de achterhoede van Voorwaarts te snel af
Daan Nijmeijer is de achterhoede van Voorwaarts te snel af Foto: Henk Friederichs

VV Heerde laat Voorwaarts Twello ontsnappen en verliest (1-3)

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Heerde bekerde door, door zowel van Oene, SEH als ’s Heerenbroek te winnen. Deze middag nam

Heerde het op tegen Voorwaarts Twello, 1 e klasse zondag. Heerde blaakt momenteel van het

zelfvertrouwen en maakte er zodoende een echte wedstrijd van. Na 90 minuten stapte Voorwaarts

als winnaar van het veld, maar liet Heerde zowel voor als na rust grote kansen liggen om op 2-0 te

komen. Na de 1-1 leek het pijpje leeg te raken en liet de spits van Voorwaarts zijn klasse zien. Na de

2-1 was Heerde gebroken en de 3-1 was een logisch gevolg. Een 1-3 nederlaag tegen een 1 e klasse is

geen schande, maar toch was de teleurstelling na afloop aanwezig gezien de kansen op een 2-0

voorsprong.

Heerde – Voorwaarts begon direct op hoog tempo. Heerde kwam binnen 2 minuten goed weg toen

Voorwaarts een grote kans miste. In de 4 e minuut was het raak. Maar dan voor Heerde. Het was man

in vorm Daan Nijmeijer die na goed werk van Dennis Calkhoven en Max de Rooy raak schoot (1-0).

Kort na deze openingstreffer kreeg Voorwaarts weer een grote kans om te scoren, zonder succes.

Hierna belandde het publiek in een fase waarin Voorwaarts de bal had, maar Heerde de kansen

kreeg. Gestuntel in de verdediging van de oranjehemden zorgde ervoor dat Daan Nijmeijer 2x alleen

op de keeper af kon. De ene wat kansrijker dan de ander, maar de 2 e inzet werd ternauwernood van

de lijn gehaald. Het rustsignaal klonk met een 1-0 voorsprong.

Na rust had Heerde de zaakjes verdedigend gezien ook op orde. Het gaf nauwelijks kansen weg,

ondanks dat Voorwaarts veelal de bal had. De 65 e minuut was belangrijk in deze wedstrijd. Dennis

Calkhoven ging volledig alleen op oud Eagles keeper Patrick ter Mate af om Heerde op 2-0 te

schieten. In deze situatie was de keeper echter de baas. In de 75 e minuut was het raak voor

Voorwaarts Twello toen Ivo Spanjer binnen tikte. Met deze gelijkmaker als opsteker werd

Voorwaarts Twello beter en beter. Heerde moest nu vooral keihard werken, maar bezweek in de 88 e

minuut toen Marcus van Geelen zijn klasse liet zien en Voorwaarts op fraaie wijze op 2-1 zette. Het

verzet van Heerde was gebroken en de 1-3 in de 90 e minuut een logisch gevolg.

Heerde verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi. Toch zal er in het achterhoofd blijven zitten

dat er deze middag meer mogelijk was als één van de kansen op de 2-0 wel raak was geweest.

Opstelling Heerde: Amar Uguljanin, Sylvan Vos, Rico Vos (35. Timo Olde Olthof), Maarten Tuin (80.

Elkjar Dijkgraaf), Nick Boterman (70. Michel Calkhoven); Maarten Smit, Raoul Wijenberg, Dennis

Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy, Corstiaan Altenburg (46. Bryan Hegen).