Afbeelding
.

25 jaar vrijwilliger bij Wereldwinkel

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Marianne Heij kwam dinsdag nietsvermoedend aan bij de Wereldwinkel in Epe. Maar deze vrijwilligster doet dit al 25 jaar en dat was voor het bestuur van de Wereldwinkel alle reden om haar in het zonnetje te zetten. Ze kreeg een certificaat van waardering overhandigd, er was heerlijke taart en door haar dochter werd ze in de bloemen gezet. “Dit is echt een surprise party, ik ben helemaal overdonderd!”, aldus een verraste Marianne. 

Over haar komst bij de Wereldwinkel vertelt ze: “Mijn man en ik kwamen geregeld bij de Wereldwinkel. We kochten er onder andere onze koffie. Op een gegeven moment werd gevraagd of het niet iets voor me was om in de winkel te komen werken. Ik had altijd veel vrijwilligerswerk gedaan bij de Jenaplanschool, maar onze kinderen zaten daar inmiddels niet meer op. Ik had tijd over en stond toen voor de keus: meer gaan werken in het onderwijs, waar ik toen werkzaam in was, of elders vrijwilligerswerk gaan doen.” Ze besloot het laatste en deed haar intrede bij de Wereldwinkel Epe. “Wat zo leuk is; ik ben hier nu het langst en heb zodoende iedereen zien binnenkomen.” Gevraagd naar waarom het zo leuk is om vrijwilliger bij de Wereldwinkel te zijn, barst Marianne los: “We hebben een heel leuk team en enthousiaste klanten. Ik houd van dingen regelen en organiseren, en maak hier bijvoorbeeld de roosters. Daarnaast vind ik dat de artikelen heel mooi zijn en bovenal: het is voor een goed doel. Het is wellicht een druppel op een gloeiende plaat, maar we zorgen er toch voor dat producenten een eerlijke prijs betaald krijgen. En hoe meer wij hier verkopen, hoe meer we bij hen weer kunnen inkopen.” 

Nieuwe vrijwilligers welkom

Marianne zit ook al jaren in het bestuur en houdt zich bezig met P&O; oftewel Personeel en Organisatie. “Vanuit die rol, wijs ik er graag op dat nieuwe vrijwilligers van harte welkom zijn!” De landelijke vereniging van Wereldwinkels werd opgericht in 1969 en de winkel in Epe opende in 1971 de deuren. Het is één van oudste Wereldwinkels van ons land. “In coronatijd bestonden we vijftig jaar, maar dat konden we toen helaas niet vieren. In september willen we dat alsnog doen. Meer nieuws hierover wordt te zijner tijd gepubliceerd.”