Afbeelding
Foto: Wencreative - Films & Fotografie

Brandweerkorps Heerde viert dit jaar 100-jarig bestaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Op 27 november bestaat het vrijwillige Brandweerkorps Heerde maar liefst 100 jaar. Een bijzondere aangelegenheid waar ruim aandacht aan wordt besteed met onder andere een ‘Open Dag’. 

Open dag

Het korps wil de inwoners van Heerde, jong en oud, meenemen in dit 100 jarig bestaan. Zo is er tijdens de Open Dag op zaterdag 28 september in de directe omgeving van de brandweerkazerne aan de Rhijnsburglaan doorlopend iets te beleven en te bewonderen met activiteiten en boeiende demonstraties. Een greep uit de waslijst aan initiatieven: er is een rondleiding door de kazerne en u kunt, samen met de kids, het materieel bezichtigen. Wat zijn de effecten bij het ontploffen van gasflesjes/deo busjes of het klappen van een airbag? Verder is er uitleg over gevaarlijke stoffen in het algemeen. Ook zijn er speciale voertuigen van zowel de brandweer als overige hulpdiensten uit onze regio te bekijken. Ook een aantal historische voertuigen zal in dit rijtje niet ontbreken. Hoe spannend is ook het lopen door een met rook gevulde ruimte? Kortom, er is van alles te beleven op de Open Dag van brandweer Heerde. Voor de kinderen is er genoeg vertier te beleven om nog lang over na te vertellen. In de aanloop naar eind 2024 is de organisatie druk in de weer om er iets moois van te maken. In ieder geval, aan spektakel geen gebrek. Ruim voor genoemde datum verschijnt een speciale jubileumeditie die huis-aan-huis bezorgd wordt in de kern Heerde met interviews over vroeger en nu, foto’s en informatie over brandpreventie. 

Fietstocht

In het kader van het 100-jarig bestaan is er op zaterdag 25 mei ‘De 100 van Heerde’. Deze tocht met als start en eindpunt de brandweerkazerne van Heerde zal u door de bosrijke omgeving van de Veluwe leiden. De tocht is bedoeld voor iedereen van ieder niveau. De starttijd is tussen 8.30 en 10.00 uur, verzamelen bij de kazerne aan de Rhijnsburglaan 52 in Heerde. Verzorging op ca 50 km. Voorinschrijving 7,50 euro. Deelname op eigen risico, helm verplicht. Opgave voor deze tocht via: https://inschrijven.nl/form/2024052551493-nl. Foto: Wencreative - Films & Fotografie.