Afbeelding
Foto: Sven Harmsen (tweede van rechts) is voorzitter van de Ronde Tafel 102 Epe. Hij reikt een cheque van 5.725 euro uit aan een afvaardiging van de Stichting Hoogvliegers. Coos Paulusma uit Epe (tweede van links) is één van de vrijwillige piloten van deze stichting. Aletta Vrieling uit Eindhoven is eveneens verbonden aan de stichting. De vierde persoon op de foto is Nico Nijenhuis. Hij is voorzitter van de servicecommissie van de Ronde Tafel 102

Champagne- en wijnactie Ronde Tafel 102 Epe

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE – Vriendschap, service en zelfontplooiing. Daar draait het om bij de Ronde Tafel 102 Epe. 

Dat betekent natuurlijk dat de heren die zich hier hebben aangesloten samen feestjes vieren, maar onder andere ook samen geld inzamelen voor een goed doel. Om die reden verkopen de ‘tafelaars’ elk jaar onder meer wijn en champagne. De opbrengst daarvan wordt steevast geschonken aan een vooraf bepaald goed doel. Voorzitter Sven Harmsen vertelt erover: “Dat goede doel wordt aan het begin van elk bestuursjaar vastgesteld. Iedere tafelaar mag een goed doel inbrengen. Uiteindelijk kiezen we in overleg. Een jaar geleden werd de landelijke Stichting Hoogvliegers als goed doel bepaald.” Coos Paulusma uit Epe is ook bij deze stichting aangesloten. “Hij heeft samen met Aletta Vrieling van de stichting een presentatie gegeven over dit onderwerp. We zijn daar als Ronde Tafel erg enthousiast over geraakt.” Stichting Hoogvliegers (www.stichtinghoogvliegers.nl) laat zieke of gehandicapte kinderen (allen in de leeftijd tussen 6 en 18 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Een dag zonder zorgen over ziekte of handicap. Een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. De kinderen zijn piloot voor een dag. Sinds het ontstaan van de stichting vlogen er duizenden kinderen mee met de vrijwilligers van de stichting. 

Coos Paulusma vertelt hoe hij bij de stichting betrokken geraakt is. “Vanaf dat ik een kleine jongen was, wilde ik al piloot worden. Maar omdat ik een bril moet dragen, kon dat niet. Ik heb dus een andere baan moeten kiezen. Toen onze jongste zoon het huis verliet, ben ik op Teuge een opleiding tot privévlieger gaan volgen. Dat was dus voor mij echt de verwezenlijking van een jongensdroom.” De Epenaar vliegt inmiddels zo’n 25 jaar. De vrijwillige werkzaamheden voor de stichting zijn wezenlijk voor deze Eper privévlieger. “Ik vind het heel fijn om dit te doen voor deze groep kinderen. Zij kunnen voor één keer echt zelf een vliegtuig besturen, echt zelf piloot zijn. Vaak is zo’n evenement voor die kinderen een droom die waargemaakt wordt. Dat ik daarin een bijdrage kan leveren, vind ik geweldig!” Stichting Hoogvliegers houdt jaarlijks zo’n vijftien keer een dergelijke dag voor diverse kinderen. Steeds vanaf een andere vliegveld. Op 1 juni wordt de dag georganiseerd vanuit Teuge. Daar is piloot Coos ook bij. Maar daarnaast steken enkele leden van de Ronde Tafel 102 Epe deze dag ook hun handen uit de mouwen. Sven: “Naast het ingezamelde geld, willen we deze dag ook graag op een andere manier meehelpen. Dat is een mooie combinatie die een dergelijk goed doel nog dichterbij brengt.”

Tekst: Dennis Dekker.