De Man van de wedstrijd Dennis Calkhoven
De Man van de wedstrijd Dennis Calkhoven Henk Friederichs

v.v. Heerde zet Harskamp met ruime cijfers opzij (4-1)

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

v.v. Heerde heeft ook de 2e ontmoeting met Harskamp dit seizoen in winst omgezet. Na een flitsend begin en snelle voorsprong duurde het tot een uur spelen voordat Heerde de wedstrijd in het slot gooide. In het restant liep het eenvoudig naar een 4 - 0 voorsprong. Waar het wachten was op nog meer doelpunten van Heerde, was het juist Harskamp dat vlak voor tijd de eretreffer wist te maken. Eindstand 4 - 1.

Zoals gezegd begon Heerde voortvarend aan de wedstrijd. Het overrompelde Harskamp in het eerste kwartier en kreeg meerdere uitstekende kansen. Na 5 minuten was het wel raak, Dennis Calkhoven wist subtiel een corner van Corstiaan Altenburg binnen te werken. Na ruim een kwartier begon het spel van Heerde wat te haperen. Harskamp kwam beter in de wedstrijd, zonder daarbij echt kansen te creeren. Vlak voor de rust pakte Heerde de draad weer op en werd weer dreigender. Tot scoren kwamen de geel-zwarten echter niet meer.

Net als in de 1e helft schoot Heerde ook de 2e helft ut de startblokken. Dat leide ertoe dta de wedstrijd nog binnen het uur beslist was. In de 53 minuut was het Daan Nijmeijer die na een pass van Raoul Wijenberg alleen op de keeper af kon. Daan hield zijn hoofd koel en zette de marge op 2 doelpunten. Vijf minuten later een uitstekende aanval van Heerde waarbij Corstiaan Altenburg Dennis Calkhoven oog in oog met de keeper zette, met een mooie lod bekroonde Dennis zijn uitstekende wedstrijd met zijn tweede van de middag ( en inmiddels zijn 17e treffer dit seizoen). 3-0 Heerde! Het leek het startsein voor een hele ruime overwinning voor dHeerde. In de 76e minuut zette Nick Wijenberg Heerde op 4-0 en Harskamp leek rijp voor de slacht. In het restant speelden de geel-zwarten echter meerdere overtal situaties slecht uit. Het was zelfs Harskamp dat in de 88e minuut nog een eretreffer wist te maken. Daarmee werd de eindstand bepaald op 4-1.

Ondanks dit kleine smetje kan Heerde terug kijken op een uitstekende middag. Met overtuigend spel werd de nummer 4 van de ranglijst kansloos gelaten. De volgend wedstrijd speelt Heerde in Epe tegen EZC 84.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Sylvan Vos (76. Michel Calkhoven), Timo Olde Olthof (76. Chris van Manen), Maarten Tuin, Rico Vos (60. Nick Boterman), Raoul Wijenberg, Elkjar Dijkgraaf, Dennis Calkhoven (65. Mike Bronsink), Daan Nijmeijer, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Doelpuntmakers; Dennis Calkhoven (2x), Daan Nijmeijer en Nick Wijenberg (1x)