Gevecht om de bal
Gevecht om de bal Foto: Bert Rozendal

Zwaarbevochten zege voor Heerde in Ommen (0-1)

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

In de voor Heerde 5e speelronde van het seizoen namen de geel-zwarten, vandaag spelend in het wit, het op tegen fusieclub FC Ommen. In een zeer lastige wedstrijd trok Heerde vandaag op strijd de drie punten over de streep. Aantrekkelijk voetbal was er deze middag vanuit Heerde kant weinig te zien. FC Ommen was in delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, al had de thuisploeg moeite om dat om te zetten in kansen. Het mag duidelijk zijn dat na afloop niemand meer maalde om het getoonde spel en de drie punten flink gevierd werden.

Heerde startte wel goed deze middag. Het kreeg veel ruimte wanneer het in balbezit kwam en al binnen drie minuten was het raak. Na een vlotte aanval behield Dennis Calkhoven het overzicht. Hij vond Daan Nijmeijer die zijn eerste inzet nog geblokt zag worden, maar de rebound kon binnen tikken met zijn rechter. 0-1 Heerde! De Heerdenaren die dachten dat VV Heerde een gemakkelijke middag tegemoet ging, kwamen bedrogen uit. FC Ommen, de beste tegenstander tot nu toe vanuit Heerde perspectief, nam het initiatief over. Vooral met afstandsschoten probeerde de thuisploeg succesvol te zijn. Het ontbrak de thuisploeg daarnaast vooral aan de eindpass. Heerde kwam deze middag niet in zijn vertrouwde spel. Toch kreeg Heerde voor rust de beste kansen op een 2e treffer. Dennis Calkhoven was tweemaal dichtbij. Na zijn tweede inzet kreeg ook Raoul Wijenberg in de rebound een goede kans om Heerde in de 45e minuut op 0-2 te zetten, maar zijn schot ging over. 0-1 ruststand.

Na rust probeerde Heerde wel meer het initiatief te nemen, maar al snel werd duidelijk dat er deze middag andere dingen werden gevraagd: strijd en teamspirit. FC Ommen voetbalde makkelijker. Maar ook nu kreeg toch Heerde in de 70e minuut een enorme kans op 0-2 toen Dennis Calkhoven Corstiaan Altenburg vrijspeelde. De inzet van Altenburg scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarvoor was Heerde al goed wegkomen toen schot van 16 meter van FC Ommen rakelings naast ging. In de 86e minuut kwam Heerde nogmaals goed weg. Volledig vrij voor de keeper was het Heerde-goalie Vincent Mosterd die zijn ploeg op de been hield. Deze redding bleek cruciaal voor het binnen halen van de drie punten. Na 94 minuten klonk het voor Heerde bevrijdende eindsignaal.

Zodoende wint Heerde ook zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. Waar de eerste vier dik verdiend waren mag Heerde, ondanks de kansen op een tweede treffer, zich deze middag gelukkig prijzen met de drie punten. Volgende week neemt Heerde het thuis op tegen Hattem, dat deze speelronde ASC ’62 wist te verslaan met 3-2.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf (79. Maarten Tuin), Timo Olde Olthof ©, Bryan Hegen (20. Nick Boterman); Maarten Smit, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy (60. Sylvan Vos), Corstiaan Altenburg (79. Dion van Velsen).

Doelpuntenmaker: 3e minuut Daan Nijmeijer