Youp Dil kopt vlak voor tijd de 1-1 binnen.
Youp Dil kopt vlak voor tijd de 1-1 binnen. Foto: VV SEH

SEH in extremis naast DSV ‘61

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Dankzij een doelpunt van spits Youp Dil in minuut 95 of 96 van de wedstrijd heeft het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde aan de topper tegen DSV ’61 zaterdagmiddag toch nog een puntje overgehouden. De ploeg uit Doornspijk kwam in de loop van de tweede helft op het eigen sportpark op voorsprong en leek daarmee de winnaar te worden, maar dankzij een sterk slotoffensief pakten de Heerdenaren nog een verdiend punt: 1-1.

Het aantal ingooien was in de beginfase beduidend hoger dan de hoeveelheid kansen. Na een fout in de opbouw kreeg Jochem Tellegen al vrij snel een schotkans, maar doelman Dekker was alert. Dat was hij een kleine tien minuten later ook bij een betere poging van dezelfde Tellegen.

Namens DSV kreeg Heshusius al snel geel na een charge op- wederom- Tellegen. De thuisploeg probeerde het ook aanvallend. De grootste kans was na zo’n half uur spelen voor Jeffrey Schreurs.

Zijn harde schot was een prooi voor doelman Ties van Leeuwen, die even later een kopbal uit een corner kon vangen. Aan de andere kant was Youp Dil ook een paar keer gevaarlijk bij hoekschoppen, maar gescoord werd er niet in het eerste bedrijf: 0-0. Wel kreeg Mark Zandvliet nog een gele kaart.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg de teugels aan te trekken. Toch was de eerste kans voor SEH, na een foutieve terugspeelbal. Christijan Vonderman nam de indirecte vrije trap in de zestien en claimde na zijn geblokkeerde schot hands, maar scheidsrechter Boonstra was het daar niet mee eens.

Na een dik uur spelen was daar de voorsprong voor DSV. Ron Hofmeijer werd diepgestuurd, was sneller dan Rick Zandvliet en schoot de bal langs doelman Van Leeuwen in het doel. De keeper had vlak daarvoor al een gevaarlijke poging van topscoorder Patrick Visser gekeerd.

SEH moest aan de bak en wisselde snel tweemaal, waarbij Dyon Polkamp en Hein Dezijn in de ploeg kwamen. Aanvankelijk kreeg DSV nog een grote kans op de 2-0, maar Wilbert van Loo kopte een bal uit een corner rakelings naast.

In de laatste twintig minuten werd het alles-of-niets voor SEH. Christijan Vonderman werd als stormram naar voren gestuurd en Hein Dezijn slingerde veel ballen richting het strafschopgebied van DSV. Ook Michiel de Gooijer en Owen Niemeijer kwamen nog in het veld.

Voor DSV lag er veel ruimte in de omschakeling, maar de ploeg deed er weinig mee. De kansen waren voor SEH, maar werden gemist. De wedstrijd leek beslist, maar in de blessuretijd kregen de Heerdenaren nog een paar corners, waarbij ook keeper Van Leeuwen mee naar voren ging. Bij één van die situaties was het toch nog raak, Youp Dil kopte via de onderkant van de lat binnen: 1-1.

Geen gekke uitslag, al zal SEH gezien de late gelijkmaker de morele winnaar van vanmiddag zijn. Al moet daarbij wel worden aangetekend dat concurrenten FC Ulu Spor en CSV’28 wonnen, waardoor de ploeg zakt naar positie drie en de achterstand op koploper is opgelopen naar drie punten. Volgende week wacht voor SEH een thuisduel tegen Elspeet. Aanvang: 14.30 uur!