Sem van Lohuizen juicht als hij de 1-0 heeft gemaakt.
Sem van Lohuizen juicht als hij de 1-0 heeft gemaakt. Foto: VV SEH

Ruime overwinning voor SEH tegen Wilsum

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een afgetekende overwinning geboekt. In het eerste bedrijf tegen hekkensluiter Wilsum ging het duel nog behoorlijk gelijkop, maar scoorden alleen de gastheren. Na de rust was SEH beter en liep het nog uit naar 3-0.

In de beginfase van de wedstrijd bleek dat Wilsum het logischerwijs niet zomaar wilde opgeven. En de eerste gevaarlijke momentjes waren dan ook voor de uitploeg. Een diepe bal op Rienk van de Wetering kon nog net weggewerkt worden en even later grabbelde keeper Nol Braam bij een poging van Daniel Niemeijer, maar had hij het leder in twee instanties vast.

Ook de Heerdenaren kregen kansen. Rond het kwartier spelen kreeg het twee vrije trappen rondom het strafschopgebied van de tegenstander. Die tweede standaardsituatie lag op een ideale plek voor Rowin Moerenhout. Zijn poging ging rakelings over. Even later kwam een voorzet van Mark Zandvliet net niet bij Nathan van Dommelen. En aan de andere kant probeerde Niemeijer het met een vrije trap, maar ook zijn schot ging over.

Na een half uur spelen kwam SEH toch op voorsprong. Marijn Mijnheer ging voor Wilsum tijdens de opbouw in de fout. Sem van Lohuizen ontfutselde hem de bal en kon zomaar alleen op doelman Teko Malanda af en schoot beheerst binnen. De eerste treffer voor deze jonge buitenspeler: 1-0! Zo was de marge bij rust één.

Een furieuze start voor SEH in de tweede helft, want na elf seconden kon Nathan van Dommelen al bijna de bal langs de keeper tikken. Aan de andere kant ook een grote kans voor Alwin van de Wetering na een voorzet van links, maar Nol Braam redde fraai.

In de tegenaanval die volgde ging Mark Zandvliet na contact onderuit in het strafschopgebied van Wilsum. De scheidsrechter floot enkele tellen later voor een penalty. Jochem Tellegen schoot koeltjes binnen: 2-0.

Na een slechte uittrap van doelman Malanda was er een grote kans voor Sem van Lohuizen na een uur spelen, maar hij schoot naast. Een minuut later was het wel raak. Een fraaie pass van Jochem Tellegen kwam bij Nathan van Dommelen. De linksbuiten tikte de bal langs de keeper en was vervolgens sneller dan de verdediger om het leder in het lege net te tikken: 3-0.

Daarmee was de wedstrijd wel beslist, met nog ruim 25 minuten te spelen. SEH wisselde vijfmaal. Naast Vonderman en Van de Beek kwamen ook Berghorst, Dezijn en Van Oene in het veld. Ook Wilsum wisselde meerdere malen en bracht nieuwe energie.

Want gescoord werd er niet meer in de slotfase, maar dat had zomaar nog wel gekund aan beide zijdes. Zo eindigde de wedstrijd in een 3-0 zege voor SEH.

Een duidelijke overwinning voor SEH. De ploeg scoorde voor het eerst dit seizoen vaker dan tweemaal in een competitieduel en hield bovendien de nul. Van de top-vijf in 4B verloor alleen Rood-Wit. Ulu Spor en DSV staan nu boven en onder de Heerdenaren, maar hebben beiden nog een duel in te halen. Volgende week wacht weer een thuisduel voor SEH. Dan tegen ESC. Aanvang: 14.30 uur!