Arjan Doppenberg schiet WZC op een 0-1 voorsprong.
Arjan Doppenberg schiet WZC op een 0-1 voorsprong. Foto: VV SEH

Na gelijkspel in derby geen koppositie voor SEH

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft misschien wel de ideale gelegenheid om de eerste plek  in de 4e klasse B te pakken aan zich voorbij laten gaan. Daarvoor had de ploeg zaterdagmiddag de derby thuis tegen WZC moeten winnen, maar de mannen van trainer Jordy Vakkert moesten na een zeer matige pot uiteindelijk het meest tevreden zijn met het gelijkspel: 1-1.

WZC mocht even na half drie aftrappen en pakte gelijk het initiatief. Mike Nijland nam een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied. Arjan Doppenberg won het duel van Borreman en kon zo inschieten: 0-1 in minuut 13 al.

Het spel op de wagen zou je denken, maar dat viel tegen. WZC kreeg via Doppenberg andermaal een schietkans, maar die bal ging ruim naast. SEH probeerde er wel uit te komen, maar was te slordig. Dat misschien wel een kopkansje van Christijan Vonderman uit een corner het enige gevaar was voor de rust was veel veelzeggend.

Aan de andere kant gebeurde wel wat meer voor het doel. Doelman Van Leeuwen onderschepte nog een scherpe voorzet van Bram Roskam en de aanval ging niet goed om met een matige uittrap van dezelfde keeper. Overigens gebeurde ongeveer hetzelfde een paar minuten daarvoor ook al aan de andere kant van het veld. Zo was de ruststand 0-1.

In de tweede helft mocht SEH al snel wat corners nemen. Dat leverde wel wat gevaar op, maar uiteindelijk waren er amper doelpogingen. Al snel was er een flinke kans aan de andere kant, na een fout in de opbouw van Christijan Vonderman. Bram Roskam gaf de bal voor op Mike Nijland, maar zijn schot was niet goed.

Vervolgens brak een rommelige fase aan met weinig kansen, waarin het spel meerdere malen stil lag vanwege blessures en wisselingen. Het gevolg daarvan was dat het spel van de Heerdenaren behoorlijk opportunistisch werd. De lange ingevallen spits Youp Dil moest vaak achter de hoge ballen aan.

Voor WZC lag er in de omschakeling de nodige ruimte met onder meer de rappe buitenspeler Andeweg en de later ingevallen Van Beek, maar ook hier kwam weinig uit.

Vrijwel uit het niets kwam SEH dan toch op gelijke hoogte. Mark Zandvliet kon de bal hard en scherp voorgeven richting Youp Dil. Het was echter verdediger Thomas Steenbergen, via de rug van zijn keeper, die de bal in het eigen doel schoot.

En zo werd het toch nog een spannend kwartier. Maar uiteindelijk viel ook het aantal echte kansen in de slotfase tegen. Beide teams kregen wat standaardsituaties te nemen, waarbij er niet meer gescoord werd. Scheidsrechter Bessembinder vond het na een paar minuten blessuretijd welletjes: 1-1.

Een uitslag waar beide ploegen waarschijnlijk niet tevreden mee zullen zijn. SEH niet vanwege de overige uitslagen van de teams in de top van de competitie en daarmee de gemiste kans om de koppositie te pakken en WZC vanwege de verhoudingen deze middag op het veld. De Heerdenaren blijven tweede, met een puntje achterstand op de koploper.