Mark Zandvliet wil ploegmaat Joël Veldman bedienen, maar de pass is net niet goed. Foto: VV SEH

Spanning blijft in 4B na gelijkspel in topper

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Met nog vijf speelrondes te gaan is het ongemeen spannend in de top van de 4e klasse B. Dat komt mede door de eindstand van de wedstrijd tussen FC Ulu Spor en SEH deze zaterdagmiddag: 1-1. De Heerdenaren namen brutaal de voorsprong en waren zeker voor de rust de betere, maar een schitterende vrije trap zorgde na een half uur voor de gelijke stand. Na de rust waren de (grote) kansen een stuk spaarzamer en werd er niet meer gescoord.

Het eerste gevaar in de wedstrijd was nog wel voor Ulu Spor, maar het schot van smaakmaker Sertac Yilmaz ging hard over. Daarna nam SEH het initiatief. Sem van Lohuizen brak op rechts een paar keer gevaarlijk door en de rappe spits Mark Zandvliet was voor het centrale duo een plaag bij diepteballen.

Na zo’n dertien minuten was het raak. Een diepe bal vanuit het middenveld en Mark Zandvliet kon met twee verdedigers in zijn nek richting de keeper. De spits bleef knap koel en schoot onder de doelman door: 0-1!

SEH bleef de betere ploeg. Na 28 minuten kreeg Sem van Lohuizen een opgelegde kans op de 0-2. Een fraaie pass van Joël Veldman kwam bij Van Lohuizen. Hij kapte nog een verdediger uit en stond zo alleen voor doelman Senturk. Het schot ging echter recht op de keeper af.

En als de ene ploeg dan niet scoort, dan doet de ander het wel. De gelijkmaker van Ulu Spor na een half uur mocht er absoluut zijn. Een vrije trap na hands op een meter of 22 van het doel werd schitterend via de onderkant van de lat ingeschoten door Sertac Yilmaz: 1-1.

SEH was tot de rust nog een paar keer gevaarlijk. Zo was Mark Zandvliet er nog een keer vandoor. Vlakbij het doel besloot hij de bal breed te geven op Joël Veldman. Dat was, zeker in deze slechte uitvoering, de verkeerde keuze. Zo was de ruststand 1-1.

De tweede helft waren er minder kansen. Toch waren er nog wel wat mogelijkheden te noteren. Bijvoorbeeld via standaardsituaties. Captain Talha Özen kopte een corner in de handen van doelman Van Leeuwen en aan de andere kant kon Veldman net niet inschieten na een pass van Christijan Vonderman.

Zeker in het laatste half uur werd het voorzichtiger. Beide ploegen wilden liever niet verliezen van de directe concurrent, zo werd duidelijk. Hierdoor bleef het spannend, maar waren er beduidend minder kansen. Bij SEH kwamen Youp Dil en even later ook Nathan van Dommelen in het veld.

Ulu Spor probeerde het nog wel. De voorzetten van de gevaarlijke Mark Malynovskyy waren niet op maat. En Sertac Yilmaz kreeg nogmaals een vrije trap op een aantrekkelijke positie, maar trof slechts de muur. De Zwollenaren zagen wel een doelpunt vanwege buitenspel worden afgekeurd.

In de absolute slotfase kwamen ook Owen Niemeijer en Hein Dezijn nog in het veld en leek SEH nog wat meer krachten over te hebben om op zoek te gaan naar de overwinning, maar de prima leidende scheidsrechter Spoon vond het na een enkele minuut blessuretijd welletjes. Eindstand: 1-1.

Bovenaan de ranglijst blijft het zo spannend in 4B. Volgende week speelt SEH thuis de derby tegen WZC. Aanvang: 14.30 uur!