Jochem Tellegen snelt langs zijn tegenstander.
Jochem Tellegen snelt langs zijn tegenstander. Foto: VV SEH

SEH koploper na derde zege op rij

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg zag tegenstander ESC in een leuke wedstrijd tot twee keer toe terugkomen van een achterstand, maar de opponent had geen antwoord op de winnende treffer van Timo Borreman in minuut 86 van het duel: 3-2!

Al heel snel kon SEH juichen. Een fout in de opbouw van ESC zorgde ervoor dat spits Mark Zandvliet via Jochem Tellegen kon aanleggen in het strafschopgebied: 1-0 in minuut drie. De Heerdenaren hadden de voorsprong al snel kunnen verdubbelen via Sem van Lohuizen. De jonge buitenspeler besloot voor eigen succes te gaan en stuitte op de keeper, terwijl teamgenoot Mark Zandvliet de bal voor het intikken had.

ESC was na een kleine twintig minuten voor het eerst in de buurt van een treffer. Een schitterend genomen vrije trap van Max Lamberink spatte uiteen op de lat. Na zo’n half uur spelen kwam de uitploeg weer langszij. Na een aanval kreeg middenvelder Mathijs Frik in alle vrijheid een rebound op randje zestien van het doel: 1-1.

Na die treffer probeerde ESC de teugels aan te trekken. Het was echter SEH dat de grootste kansen kreeg. Eerst was er al een gevaarlijke corner en later mocht Sem van Lohuizen tot twee keer toe alleen op de keeper af. Beide pogingen gingen naast. Zo was 1-1 de ruststand.

Bij de Heerdenaren één wissel in de rust. Christijan Vonderman verving Nathan van Dommelen. Net als in de eerste helft kon Mark Zandvliet ook in het tweede bedrijf weer snel scoren. Hij ging alleen op de keeper af en schoot naast.

Maar ook ESC liet zich zien. Keeper Nol Braam bracht redding op een poging van aanvoerder Donny Mulder. Uit de daarop volgende corner keerde Christijan Vonderman een bal van de lijn.

Na zo’n twintig minuten spelen in het tweede bedrijf bracht trainer Vakkert rechtsback Hein Dezijn. Hij liet zich een minuut later gelijk gelden. Zijn ingooi kwam bij Sem van Lohuizen, die de bal doortikte naar Jochem Tellegen. Laatstgenoemde twijfelde niet en werkte de bal met het hoofd via de onderkant van de lat binnen: 2-1.

Lang kon SEH echter niet genieten van de voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkerzijde (vanuit ESC gezien) werd voor het doel geslingerd door Max Lamberink. Geen hele gevaarlijke lage bal, maar niemand raakte het leder aan en de poging ging zomaar binnen: 2-2. Niet veel later moest Cas Haverkamp worden vervangen voor Wessel Berghorst.

SEH wist toch nog te scoren. Een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied werd genomen door Christijan Vonderman. Zijn poging werd gesmoord door de muur en Timo Borreman schoot de bal vervolgens fraai in één keer binnen: 3-2 in minuut 86. Een minuut of negen later klonk het verlossende eindsignaal na een spannend einde.

Een fijne en belangrijke overwinning dus voor SEH. De Heerdenaren zijn nu weer alleen koploper, al hebben de twee naast concurrenten (Ulu Spor en DSV ‘61) over twee weken nog wel een uitduel in te halen. SEH speelt volgende week de belangrijke wedstrijd tegen Rood-Wit in Putten.