SEH kreeg kansen, maar wist niet te scoren
SEH kreeg kansen, maar wist niet te scoren Foto: VV SEH

Ruime nederlaag voor SEH tegen CSV’28

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is zaterdagmiddag tegen een harde nederlaag aangelopen. Tegenstander CSV’28 kwam in Zwolle binnen 1,5 minuut al op voorsprong en dat bleek een veeg teken voor een verder teleurstellende middag. De schade bleef in de eerste helft beperkt en daardoor leek er na de rust toch nog wel wat mogelijk. SEH kreeg in het tweede bedrijf ook zeker kansen, maar zag de tegenstander veel beter met de ontstane ruimte omgaan: 4-0.

Toeschouwers die te laat arriveerden hebben waarschijnlijk het eerste doelpunt van de middag gemist, want na zo’n 85 seconden was het al raak. CSV mocht een corner nemen. Een afvallende bal ging uiteindelijk via-via wat gelukkig langs doelman Ties van Leeuwen in het net.

SEH had het moeilijk in het eerste kwartier. Pas na zestien minuten een eerste schotje richting het doel van CSV, al mocht de poging van Jochem Tellegen eigenlijk geen naam hebben. De Heerdenaren besloten wat minder vroeg druk te zetten, waardoor de rappe en gevaarlijke buitenspelers minder konden worden bediend. Verdedigend stond het hierdoor beter, maar aanvallend was er verder eigenlijk niets te melden over SEH in het eerste bedrijf.

Trainer Vakkert wisselde driemaal in de rust. Harmen van Oene, Wessel Berghorst en Mark Zandvliet kwamen in het veld. Al snel in de tweede helft leek SEH op gelijke hoogte te komen. Eerst was het de rappe Mark Zandvliet die de bal tegen de paal schoot. De aanval bleef in leven en spits Youp Dil kopte het leder andermaal tegen het aluminium. Er werd al gejuicht om de gelijkmaker, maar die viel niet te noteren. Vlak daarvoor was ook Nathan van Dommelen al gevaarlijk geweest.

Enkele minuten later was het wél raak aan de andere kant. Een razendsnelle omschakeling over rechts resulteerde in een strakke voorzet over de grond. Sem Weggemans kon bij de tweede paal inschieten: 2-0.

CSV op rozen, maar daar kwam even later toch verandering in. De gefrustreerde Kai Helweg kon direct vertrekken met een rode kaart, na een stevige charge op Christijan Vonderman. SEH rook bloed, stuurde Harmen van Oene meer naar voren en ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar veel verder dan wat geblokkeerde schoten kwam het niet.

Ook JO19 speler Cas Haverkamp kwam nog in het veld. De wedstrijd was meer open en dus was er ook meer ruimte op het veld voor de omschakeling. Daar profiteerde CSV optimaal van. Het kreeg al verschillende kansen en met een kwartier te spelen wist invaller Diek Hakstege de bal over Van Leeuwen te schieten: 3-0.

SEH had ook in de slotfase nog zeker kunnen scoren. Harmen van Oene raakte na een voorzet van rechts met een poging bijvoorbeeld nog de lat. Diep in de blessuretijd taste Michiel de Gooijer nog mis, waardoor Joppe Hakstege alleen op Van Leeuwen af kon en wist te scoren, 4-0. Enkele minuten later was de wedstrijd afgelopen.

Een teleurstellend resultaat voor SEH. Over twee weken gaat de competitie verder met een uitduel in Veessen tegen VEVO. Aanvang: 17.00 uur!