De omstandigheden op De Eeuwlanden waren deze middag prettig.
De omstandigheden op De Eeuwlanden waren deze middag prettig. Foto: VV SEH

SEH na moeizame zege op Stroe weer koploper

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de koppositie in de 4e klasse B weer te pakken! De blauw-witten wisten zaterdagmiddag het eerste competitieduel in het kalenderjaar 2024 moeizaam met 1-0 te winnen van Stroe. Matchwinner was spits Youp Dil met een treffer in de eerste helft. De bezoekers probeerden het daarna wel, maar tot echt gevaarlijke situatie leidde het amper.

Even na half drie werd er afgetrapt. Al snel leek er een kans te ontstaan voor Stroe-captain Erwin van Essen, maar hij kon in vrijstaande positie niet bij de voorzet vanaf rechts.

Aanvankelijk was linksbuiten Nathan van Dommelen namens SEH veelal gevaarlijk. Eerst na een lange bal van Christijan Vonderman, maar die poging ging ruim naast. Een paar minuten later kreeg Van Dommelen de bal fraai aangespeeld door Jochem Tellegen. De jonge aanvaller kreeg de bal ook langs de keeper, maar het leder werd gekeerd door een verdediger.

In de tegenstoot was Van Essen gevaarlijk namens Stroe. Zijn fraaie poging van grote afstand ging wel over doelman Ties van Leeuwen heen, maar ging ook een meter naast het doel.

Na een half uur was daar de voorsprong voor SEH. Joël Veldman gooide de bal voor en de boomlange spits Youp Dil won het duel en raakte het leder eerder dan de uitkomende doelman Pelle van Asselt: 1-0.

Vlak voor rust was de thuisploeg nog drie keer in de buurt van een extra treffer. Maar dat lukte niet. Zo zochten beide teams de kleedkamers op met een 1-0 ruststand. Een terechte voorsprong voor SEH, waarbij de marge al wat groter had kunnen (en moeten) zijn.

Waar de eerste helft nog best aardig was om naar te kijken, daar zakte het spelpeil in de tweede helft. Al vrij snel na de thee kreeg Stroe de grootste kans op de gelijkmaker. Na wat fouten in de SEH-opbouw kregen de bezoekers een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Verdediger Mark Koudijs kon van dichtbij vrij inkoppen, maar deed dit rakelings over.

Aan de andere kant hadden de verdedigers van Stroe hun handen vol aan de rappe buitenspelers. Na één van de overtredingen schoot Jochem Tellegen een vrije trap richting het doel, maar keeper Van Asselt redde stijlvol.

Met nog twintig minuten te spelen de eerste wissels aan Heerder zijde. De marge was nog altijd klein en Stroe bleef hierdoor geloven in een resultaat. De uitploeg mocht het regelmatig verzinnen aan de bal, maar kwam niet veel verder dan wat standaardsituaties richting het doel van SEH.

Qua stand was het dan wel spannend, zoals wel vaker dit seizoen had de defensie met doelman Ties van Leeuwen de zaak onder controle. Wederom werd de nul gehouden, dat was na zo’n zes minuten blessuretijd bij het laatste fluitsignaal helemaal definitief.

Een solide overwinning van SEH, dat het zichzelf moeilijk maakte door de marge niet te vergroten. Door deze uitslag én het dikke verlies van Rood-Wit tegen DSV zijn de Heerdenaren weer koploper. Ulu Spor heeft nog wel altijd een wedstrijd extra tegoed. Volgende week wacht CSV ’28. Aanvang: 15.00 uur!