De omstandigheden op het kunstgrasveld in Putten waren deze middag zeer wisselend. Foto: VV SEH

Duur verlies voor SEH in Putten

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

In de strijd om de koppositie heeft het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde zaterdag dure punten verspeeld. In Putten kwam Rood-Wit ’58 vlak voor rust op voorsprong. De blauw-witten uit Heerde stelden daar al met al te weinig tegenover om aanspraak te maken op een gelijkmaker of meer: 1-0.

De openingsfase van deze wedstrijd zullen weinig mensen bijblijven, want daarin gebeurde niet zoveel. Wel kreeg Joël Veldman bij zijn eerste overtreding al een gele kaart in de tiende minuut van scheidsrechter Adams. Het bleek uiteindelijk de enige prent deze middag aan SEH-zijde.

Toen Matthijs van Oostende van Rood-Wit behandeld moest worden aan een blessure (enkele minuten later werd hij noodgedwongen gewisseld), kreeg SEH wat vrije trappen diep op de speelhelft van Rood-Wit. Veel verder dan een schot van Stan Polkamp over het doel kwam de ploeg niet.

Nadat Jesse Blokhuis namens Rood-Wit geel kreeg na stevige tackle op Veldman, was SEH twee keer gevaarlijk. Een schot van Veldman werd geblokkeerd, waarna een corner volgde. Die standaardsituatie bleef rond het strafschopgebied hangen en uiteindelijk schoot Rowin Moerenhout rakelings naast.

Toch was het geen doelpuntloze eerste helft. Een vrije trap van rechts bokste keeper Van Leeuwen met zijn vuisten weg uit zijn doelgebied. Maar Bram van Meerveld ving de bal op en schoot van randje zestien hard binnen: 1-0. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft was nog geen minuut bezig of SEH had een penalty moeten krijgen. Stan Polkamp werd onderuit gewerkt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Adams vond het echter niks. Met de wind wat meer mee waren de lange ballen van Rood-Wit over de verdediging gevaarlijk. Met name invaller Jop van Eijden had dit door, maar hij ging al snel niet goed met een flinke kans om.

Misschien wel de grootste kans voor SEH was na ruim een uur spelen. Joël Veldman stuurde Nathan van Dommelen weg, die de bal in één keer voor gaf. Spits Mark Zandvliet schoot in, maar keeper Joris ten Bolscher bracht redding. Dat deed hij even later ook op een poging van Stan Polkamp.

Hein Dezijn kwam na bijna driekwart wedstrijd spelen in het veld. Met zijn ingooien bracht hij ook gevaar in het doelgebied van de tegenstander, maar Rood-Wit had de zaakjes verdedigend goed voor elkaar.

Nadat Rowin Moerenhout een vrije trap in de handen van de keeper schoot, ging SEH alles-of-niets spelen. Vier verse krachten kwamen in het veld en Harmen van Oene en Youp Dil moesten zich bijvoorbeeld tonen in de spits. Het spel werd er echter niet beter op, terwijl Rood-Wit in de omschakeling via onder meer Van Eijden en eerder al Winand van de Kamp in de buurt van de 2-0 waren.

SEH kreeg in de blessuretijd nog een corner, waarbij doelman Ties van Leeuwen mee naar voren ging. Het resulteerde echter niet in een doelpunt, waardoor het bij een eindstand van 1-0 bleef.

Een dure nederlaag voor de Heerdenaren, de ploeg zakt naar positie twee. Over twee weken gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67.