SEH-doelman Bert Mensink maakt een voorzet onschadelijk.
SEH-doelman Bert Mensink maakt een voorzet onschadelijk. Foto: VV SEH

SEH eindigt seizoen met nederlaag

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is het seizoen op een zesde plek geëindigd. Het laatste duel van deze competitie werd zaterdag met 4-2 verloren van Apeldoornse Boys, waarin misschien wel het mooiste doelpunt van deze hele competitie werd gemaakt.

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Apeldoornse Boys, maar hét hoogtepunt van de wedstrijd viel te noteren in minuut 8. Christijan Vonderman onderschepte de bal op het middenveld, zag doelman Türkyilmaz ver voor zijn doel staan en haalde ineens van eigen speelhelft uit. De poging was perfect uitgevoerd en vloog over alles en iedereen in het net: 0-1!

Ook daarna bleef SEH gevaarlijk in de aanval en Jochem Tellegen wist ook te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Onterecht, zo werd na afloop ook toegegeven. En ook Harmen van Oene was in de buurt van de 0-2, maar zag zijn schot katachtig gered worden door doelman Türkyilmaz.

Apeldoornse Boys probeerde het aan de andere kant ook zeker wel, zonder al te veel succes. Toch kwamen de Boys nog op gelijke hoogte voor rust. Spelverdeler Maglajlic stuurde Taribuka diep en hij wist binnen te schieten: 1-1, enkele minuten voor de thee. Voor SEH eigenlijk een tegenvaller, gezien het spelbeeld en de kansen tot dan toe.

Bij SEH één nieuwe naam na rust. Mark Zandvliet werd vervangen door jeugdspeler Stan Polkamp, uit de O17. Hij stond nu samen met zijn broer Dyon op het veld. Apeldoornse Boys begon sterker aan het tweede bedrijf en al vrij snel kwam de ploeg weer op voorsprong. Op randje zestien kon Rachid Boughalab vrij uithalen en dat deed hij fraai: 2-1.

SEH ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een verre ingooi werd Jochem Tellegen opzichtig naar de grond gedrukt, waarna scheidsrechter Van Otten floot voor een penalty. Christijan Vonderman schoot beheerst raak: 2-2.

Nadat Stan Polkamp nog in de buurt was van een doelpunt, was het toch vooral Apeldoornse Boys dat op zoek ging naar de voorsprong. Met nog een kleine twintig minuten te gaan ging spits Pascal van het Erve na een duel met Rowin Moerenhout naar de grond in het strafschopgebied. Arbiter Van Otten floot andermaal en Boughalab benutte het buitenkansje: 3-2.

Bij het gehavende SEH mochten nog vier jeugdspelers invallen: Wessel Tellegen en Wessel Berghorst waren eerst aan de beurt, enkele minuten later kwamen ook Cas Haverkamp en Lasha Khabuliani in het veld. Voor Tellegen, die nu ook samen met zijn broertje Jochem op het veld stond, én Khabuliani was dit het officiële debuut in SEH 1.

Het jeugdige SEH probeerde het nog wel, maar zag dat Apeldoornse Boys de bal makkelijk en rustig rond liet gaan. In de slotminuut werd het toch ook nog 4-2, toen Taribuka werd diepgestuurd en doelman Mensink nog wist te omspelen. Daarmee was de eindstand bepaald.

Apeldoornse Boys zag dat concurrent- en daarmee ook kampioen- ’t Harde won. De Apeldoorners gaan daardoor de nacompetitie in. SEH eindigt uiteindelijk op plek zes.