Doelpuntenmaker Owen Niemeijer (5) neemt de felicitaties van Joël Veldman in ontvangst. Foto: VV SEH

Belangrijke zege SEH dankzij uniek doelpunt

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Edwerd Schuring wist de bepalende voorsprong, verkregen rond de zestigste minuut, ditmaal wél over de streep te trekken. Linksback Owen Niemeijer scoorde het beslissende doelpunt: Het was zijn eerste officiële treffer voor SEH 1.

De beginfase was voor SEH, dat onder prettige omstandigheden prima startte aan de wedstrijd. De ploeg had veelvuldig de bal en stichtte af en toe gevaar. In ieder geval meer dan Hulshorst, dat in het eerste kwart van de wedstrijd erg afwachtend speelde en in die fase eigenlijk geen enkele gevaarlijke mogelijkheid kreeg.

Na dik tien minuten kwam SEH op voorsprong. Een passje van Joël Veldman kwam aan op Jochem Tellegen. Hij draaide weg en schoot overtuigend binnen van randje zestien: 0-1. De uitploeg zette Hulshorst veel onder druk en ging de duels goed aan, waardoor het prima in de wedstrijd zat.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Hulshorst wat meer grip op de wedstrijd, met wat mogelijkheden tot gevolg. Een vrije trap werd gepakt door doelman Van Leeuwen en de fysieke sterke spits Mijdema schoot ruim naast. Aan de andere kant was Joël Veldman in de buurt van een tweede treffer voor SEH, maar zijn poging vlak voor het doel werd nog geblokkeerd. Hij kon een scherpe voorzet van Hein Dezijn ook net niet verlengen.

Het leek zo 0-1 te worden met rust, maar het ging in minuut 41 toch nog mis voor SEH. Een hoge bal in het strafschopgebied werd gemist door verdediger Rowin Moerenhout, die de bal vervolgens ongelukkig tegen zijn arm aan kreeg. Scheidsrechter Wildeboer kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Jesper den Herder schoot de bal overtuigend binnen, waardoor de ruststand dus 1-1 werd.

Psychologisch natuurlijk geen fijn moment van SEH, maar daar was niet gek veel van te merken. Rechtsback Hein Dezijn had een belangrijk aandeel in de 1-2, na precies een uur spelen. Er ging een fraaie aanval aan vooraf. Het was Veldman die vanaf links opende op rechts, buitenspeler Van Dommelen dreigde en gaf de bal terug op rechtsback Dezijn. Hij stuurde de bal naar de tweede paal en daar stond linksback Owen Niemeijer vrij en hij schoot overtuigend binnen in de bovenhoek. Het was zijn allereerste treffer bij de senioren, terwijl hij toch al een jaar of vijf in dit team speelt!

De ontlading was groot, maar er moest gewoon nog een half uur gevoetbald worden. En natuurlijk speelt dan ook mee dat SEH in de laatste twee wedstrijden de zege in de blessuretijd nog uit handen gaf. Er stond ook daardoor druk op en dat was soms te merken. Lange en hoge ballen werden niet altijd goed verwerkt of doelman Van Leeuwen nam wat risico met balcontacten ver buiten zijn eigen zestien. Toch hield SEH het dit keer vol, zonder al te veel moeite.

Een belangrijke zege voor SEH op een concurrent. Volgende week wacht op ‘De Eeuwlanden’ een treffen tegen de koploper Apeldoornse Boys. Aanvang: 14.30 uur!