Jochem Tellegen neemt een corner namens SEH, spelend in het zwarte uittenue
Jochem Tellegen neemt een corner namens SEH, spelend in het zwarte uittenue Foto: VV SEH

Derby tussen SEH en WZC eindigt onbeslist

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is het kalenderjaar 2023 met een gelijkspel begonnen. In Wapenveld tegen WZC resulteerde de wedstrijd uiteindelijk in een puntendeling. In een meer spannende dan goede wedstrijd wisten beide teams eenmaal te scoren: 1-1.

Na een wat aftastende en afwachtende beginfase pakte SEH al snel de voorsprong. Belangrijk daarbij te melden is dat Jochem Tellegen de voorzet gaf, terwijl hij op de bank begon. Tellegen moest na zo’n tien minuten spelen buitenspeler Dennis Bijsterbosch, vanwege een ogenschijnlijk vervelende knieblessure, al vervangen. Tellegen mocht na een handsbal een vrije trap nemen en slingerde het leder richting de zestien van WZC. Daar schoot Logtenberg in en de bal ging via een verdediger binnen: 0-1 na elf minuten.

Aan de bal was SEH wellicht iets de betere, maar WZC werd ook regelmatig gevaarlijk met steekballen en hoge voorzetten richting de voorwaartsen. Keeper Ties van Leeuwen stond telkens goed op te letten en zag bovendien dat Jorn Kroes in kansrijke positie naast schoot. In het tweede gedeelte van de eerste helft gebeurde voor beide doelen niet gek veel. Een opstootje leverde aan beide kanten een kaart op en WZC zag aanvaller Hajk Talaljan ook al snel noodgedwongen naar de kant gaan.

De tweede helft was nog maar net begonnen of SEH had de voorsprong kunnen verdubbelen. Een fijne voorzet van Jochem Tellegen werd ingeschoten door spits Mathijs Logtenberg. De bal ging tegen de lat en de rebound van Rick Zandvliet werd ook vlak voor het doel geblokkeerd. Een serieuze kans voor de uitploeg om op 0-2 te komen. Even later moest ook Logtenberg eraf en hij werd vervangen door jeugdspeler Sem van Lohuizen. Vlak daarvoor had Mike Nijland namens WZC de bal van grote afstand in de handen van keeper Van Leeuwen geschoten.

Na ruim een uur spelen kwam WZC toch op gelijke hoogte. Een vrije trap van Nijland leek niet onhoudbaar, maar ging precies bij de verre hoek binnen. Doelman Van Leeuwen kon er net niet meer bij: 1-1.

De gelijkmaker zorgde ervoor dat het een leuke tweede helft werd. Een open wedstrijd, met kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Het voetbal was niet heel goed, maar beide ploegen werkten er hard voor. Voor SEH had Van Lohuizen bijna een treffer op de schoen, na een verre ingooi. En voor WZC kwam Bram Roskam het dichtst bij een doelpunt. Zijn vlammende schot ging tegen de lat. Zo werd er niet meer gescoord en eindigde het duel in 1-1.

Al met al een terechte uitslag, waar beide ploegen voor de ranglijst niet veel mee opschieten. SEH ziet ploegen als VEVO en BAS uitlopen. Tegelijkertijd blijft het gaatje naar het rechterrijtje wel vier punten en juist daar zal WZC dan weer van balen. Volgende week spelen de Heerdenaren een thuiswedstrijd tegen ZVV ’56. Die ploeg is dankzij een overwinning vandaag hekkensluiter af. Aanvang: 14.30 uur!