SEH-keeper Ties van Leeuwen is blij na de 4-0.
SEH-keeper Ties van Leeuwen is blij na de 4-0. Foto: VV SEH

SEH laat geen spaan heel van koploper

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag een geweldige overwinning geboekt. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ kwam de ploeg voor de rust al niet onverdiend op een 2-0 voorsprong tegen koploper Apeldoornse Boys, en na rust prikten de Heerdenaren er nog eens vier bij in het netje. De eindstand werd dus 6-0 en daar was helemaal niks op af te dingen.

Een stevige oostenwind maakte het er even na 13.30 uur, toen de goed leidende scheidsrechter Staarman voor het eerst op zijn fluitje blies, bijzonder frisjes op. Het was koud voor de toeschouwers, maar de supporters uit Heerde kregen het vanzelf warm van het spel van hun ploeg.

De eerste grote kans van de wedstrijd was ook meteen raak. De defensie van Apeldoornse Boys stond niet goed opgesteld bij een verre ingooi van Hein Dezijn en Jochem Tellegen kon zomaar alleen op de keeper af. Hij schoot de bal over keeper Jesse Windhouwer heen: 1-0 na een kleine tien minuten.

Een minuut of tien later de tweede serieuze kans voor SEH en wederom een doelpunt. Ditmaal ging de aanval over links. Jochem Tellegen legde de bal in het strafschopgebied neer en spits Mathijs Logtenberg knikte binnen. De poging was doelman Windhouwer te machtig: 2-0. SEH had er voor de rust nog wel wat meer kunnen maken.

Nadat spelmaker Ismar Maglajlic aangeslagen van het veld moest bij de Apeldoorners, werd het eigenlijk alleen maar minder voor de uitploeg in de tweede helft SEH rook bloed met de vele ruimte in de omschakeling en achter de defensie van de Boys en ging daar goed mee om. Na een klein uur spelen kwam de 3-0 op het scorebord. Owen Niemeijer gooide de bal richting de diepgaande Rick Zandvliet, de verdediger taste mis en Zandvliet gaf de bal perfect voor op Jochem Tellegen en hij scoorde.

Daarmee was de koek echter nog niet op. Amper een paar minuten later scoorde SEH weer. Ditmaal was het een voorzet van Dennis Bijsterbosch die van richting werd veranderd en precies bij de eerste paal tegen de touwen ging: 4-0. Was het een eigen doelpunt? Als thuisploeg geven we de ietwat gelukkige treffer liever aan de rechtsbuiten van SEH.

De thuisploeg speelde heerlijk onbevangen en vrij en wist er nog twee te maken. Eerst was het Joël Veldman die scoorde. Hij kopte een goed aangesneden vrije trap van Tellegen binnen.

In de laatste minuut kreeg SEH nog een indirecte vrije trap in het strafschopgebied vanwege een foutieve terugspeelbal. Invaller Christijan Vonderman zag zijn poging op de doellijn gekeerd worden door een verdediger, maar de aanval liep door. Uiteindelijk kwam de bal weer bij Vonderman en zijn bal van rechts waaide over alles en iedereen in de verre hoek binnen: 6-0. Dat was ook de eindstand.

Een dikverdiende en schitterende overwinning van SEH op de koploper in 4D. De Heerdenaren blijven vijfde op de ranglijst, maar door deze uitslag kruipt de top en subtop wel weer naar elkaar toe. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop: in en tegen ’t Harde wordt er om 14.30 uur afgetrapt!