Misschien wel het moment van de wedstrijd: SEH-keeper Van Leeuwen stopt de penalty. Foto: VV SEH

SEH moeizaam langs ZVV‘56

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de eerste thuiswedstrijd in de competitie in het kalenderjaar 2023 winnend afgesloten. De ploeg van trainer Edwerd Schuring speelde zeker geen grootse wedstrijd en hield tegenstander ZVV’56 daardoor lang in leven. Uiteindelijk werd er toch dikverdiend gewonnen, met 3-1.

Na een indrukwekkend moment van stilte voor de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving in Turkije en Syrië zocht SEH na de aftrap met succes gelijk de aanval. Na zo’n twintig seconden kon de ploeg al juichen. Na een mooie aanval wist Jochem Tellegen af te ronden: 1-0!

ZVV liet zich nog niet zomaar uit het veld slaan. De Apeldoorners kregen in de zevende minuut een penalty, na ongelukkig hands van Rick Zandvliet in het eigen stafschopgebied. Leroy van Wermeskerken ging achter de bal staan, maar zag zijn poging gekeerd worden door doelman Ties van Leeuwen! Joop Schildkamp zag vervolgens in de aansluitende corner zijn kopbal net naast het doel eindigen.

Na kansen voor Veldman kwam SEH na een kleine twintig minuten ook op een 2-0 voorsprong. Een fijn passje in de zestien op Tellegen werd op waarde geschat en hij schoot alweer zijn negende competitietreffer van dit seizoen binnen.

SEH had dan wel veel de bal, groots was het spel zeker niet. Veel slordigheden waren er te zien, zo ook in minuut 21. Een verkeerde terugspeelbal van Jochem Tellegen was een prooi voor Jim Florentinus. Hij pakte het cadeautje uit: 2-1. ZVV probeerde er af en toe echt wel gevaarlijk uit te komen en had daar nu ook voor het eerst succes mee.

Tot de rust kreeg SEH nog diverse kansen om de voorsprong weer te vergroten. Maar de marge bleef op één. Met een 2-1 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

ZVV kreeg direct na de rust misschien wel de grootste kans om op gelijke hoogte te komen. Wahid Hashimi schoot niet onaardig in, maar Ties van Leeuwen bleek een sta in de weg. Lange tijd werd SEH in de tweede helft vooral gevaarlijk via standaardsituaties. Kopballen van Rick Zandvliet en Vonderman leverden uit corners geen doelpunten op en de vrije trap van Rowin Moerenhout werd knap gekeerd door doelman Bultman.

Met nog een ruim kwartier te spelen ging diezelfde keeper echter in de fout. Zijn verkeerde inspeelpass werd onderschept door Mark Zandvliet, die op zijn beurt Sem van Lohuizen diep stuurde. De buitenspeler gaf een fijne voorzet en Joël Veldman hoefde de bal alleen maar binnen te tikken: 3-1.

In de slotfase werd niet meer gescoord. Bij SEH mochten Harmen van Oene en de jeugdspelers Nathan van Dommelen en Wessel Berghorst nog invallen. Hierdoor stonden er in de slotfase drie JO19-spelers in het veld. Scheidsrechter Weuring kon na dik negentig minuten affluiten.

Een verdiende en noodzakelijke overwinning voor SEH, die toch wat moeizaam tot stand kwam. De marge was lange tijd slecht één doelpunt, waardoor ZVV kon blijven geloven in een resultaat. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 4 maart, in Hattemerbroek tegen Noord Veluwe Boys.