De kruitdampen die ontstonden tijdens de opkomst waren nog niet opgetrokken of SEH stond voor. Foto: VV SEH

Derby tussen VEVO en SEH eindigt gelijk

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

De wedstrijd tussen VEVO en SEH is zaterdag in een gelijkspel geëindigd. In een meer spannend dan goed duel scoorden beide ploegen eenmaal: 1-1. De supporters die te laat arriveerden en/of juist vlak voor tijd vertrokken hebben daarbij het grootste spektakel gemist.

SEH stond al heel snel voor. Een lange bal van Christijan Vonderman wordt matig verdedigd, waarna Joël Veldman de bal meegeeft aan Jochem Tellegen. Hij geeft de bal voor, waarna er wordt geappelleerd voor hands. Het spel gaat echter gewoon door en spits Mathijs Logtenberg wint zijn duel en schiet de bal attent onder doelman Youri Liefers binnen: 0-1. De teller staat op dat moment op zo’n twaalf á dertien seconden. Dit moet één van de snelst gemaakte doelpunten ooit geweest zijn voor SEH 1 in de competitie!

Vanaf dat moment was het spelbeeld vrijwel de hele wedstrijd hetzelfde. SEH leunde achterover, wachtte af en zorgde er vooral voor dat de defensie goed georganiseerd en compact stond. VEVO kreeg de tijd en de ruimte om op te bouwen en mocht de bal veelvuldig hebben om wat te verzinnen.

Na een kwart duel was er een flinke kans voor SEH om de voorsprong te verdubbelen. Jochem Tellegen schoot de bal in van randje zestien, maar raakte de paal. Ook VEVO kreeg een paar kansen, vooral via corners of vrije trappen. De thuisploeg wist echter niet te scoren voor rust.

De tweede helft leek op het gezellig drukke sportpark qua spelbeeld op die van de eerste helft. Met dat verschil dat SEH misschien nog wel wat verder naar achteren ging lopen naar mate de wedstrijd vorderde en de achterste linie van VEVO steeds meer al over de middenlijn stond.

Ruim tien minuten officieel voor tijd volgt er een grote kans voor VEVO. Rien de Velde haalt hard uit, maar ziet zijn poging op de lat belanden. De uitploeg krijgt ook af en toe in de omschakeling veel ruimte, maar doet daar bitter weinig mee. De grote vraag is: Houdt de ploeg stand in de slotfase?

Het antwoord is al bekend: nee. In de derde minuut van de blessuretijd weet aanvoerder Van Bessen de bal op randje zestien breed te liggen. Invaller William Alberts kan net op tijd schieten en de bal verdwijnt in de hoek: 1-1. Blijdschap bij VEVO, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld.

Zo 1,5 minuut later slaat de vlam nog in de pan in deze verder vrije rustige wedstrijd. Invaller Bas Romkema van VEVO gooit de bal, als die al over de zijlijn is, van dichtbij richting het hoofd van Nathan van Dommelen. In het daaropvolgende trekwerk duwt Jeremy van de Beek Romkema naar de grond. Scheidsrechter Ten Voorde, die tot dan toe een goede pot floot, besluit alleen de SEH-invaller een prent te geven (een rode) en daar mag toch vooral aanstichter Romkema zijn handen mee dichtknijpen.

Al met al een logische uitslag, met gezien de late gelijkmaker wellicht VEVO als de morele winnaar van deze derby. Volgende week wacht op De Eeuwlanden voor SEH een treffen met BAS, de ploeg uit Biddinghuizen. Aanvang: 14.30 uur!