Dat de omstandigheden lastig waren op het koude, gladde veld werd al snel duidelijk.
Dat de omstandigheden lastig waren op het koude, gladde veld werd al snel duidelijk. Foto: VV SEH

SEH verliest van concurrent ‘t Harde

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar verloren. In en tegen concurrent ‘t Harde kreeg de ploeg onder moeilijke omstandigheden twee doelpunten om de oren en wist het zelf- ondanks diverse kansen- niet te scoren: 2-0.

Dat de omstandigheden lastig waren op het koude, gladde veld werd al snel duidelijk. Van echt goed voetbal was van beide kanten dan ook geen sprake. De teams wilden wel aanvallen, maar de nauwkeurigheid ontbrak vaak. Het leverde wel een tactisch interessant schouwspel op.

Aanvaller Henk Elskamp probeerde het een keer in de beginfase voor de thuisploeg, maar doelman Ties van Leeuwen stond goed opgesteld. Aan de andere kant was een poging van Robert-Jan van den Hoek vrij eenvoudig te pakken door keeper Sander van der Groef. Dezelfde Van den Hoek moest al vrij snel daarna naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Dennis Bijsterbosch.

SEH kreeg veel vrije trappen op de speelhelft van ‘t Harde, maar deed daar weinig mee. Hein Dezijn probeerde het nog na een korte corner, maar zag zijn poging ook gekeerd worden. En afstandsschoten van om en nabij de zestien van Veldman en Vonderman werden ook gekeerd of gingen via de keeper naast.

Na een half uur spelen kreeg ‘t Harde wat kansen, onder meer via Stefan Marsman. Zijn vrije trap ging net over en een kopbal van Zanting in kansrijke positie ging voor het doel langs. Het duel leek richting een vrij logische doelpuntloze ruststand te gaan, toen de thuisploeg met enig fortuin toch scoorde. Een op het oog ongevaarlijke voorzet werd door een misverstand gepromoveerd tot een doelpunt. Rowin Moerenhout maakte dit ongelukkige eigen doelpunt. Daardoor was de ruststand 1-0.

SEH ging na de rust ook wel op jacht naar een doelpunt, maar de omstandigheden maakte het er niet eenvoudiger op voor het team. En toen kwam de thuisploeg ook nog op een 2-0 voorsprong, na een klein uur spelen. Een wat makkelijk gegeven vrije trap kwam voor het doel en Timmers wist via de binnenkant van de paal binnen te koppen.

Rond de periode van het doelpunt kreeg SEH meerdere goede kansen om zelf ook te scoren. Bijsterbosch kopte van dichtbij over het doel, Moerenhout zag zijn vrije trap gekeerd worden en ook Veldman wist niet te scoren. Hij stond alleen voor de keeper na een passje van Rick Zandvliet, maar doelman Van der Groef stond in de weg. Dat was toch wel de grootste kans op een treffer. Ook Jochem Tellegen leek nog alleen op de keeper af te kunnen, maar goed verdedigend werk voorkwam echt gevaar.

Trainer Schuring wisselde nog en Rowin Moerenhout werd nog als stormram naar voren gestuurd. Maar de ploeg kreeg het maar niet voor elkaar om te scoren. En zo floot scheidsrechter Haarman af voor de eindstand van 2-0.

Een teleurstellende nederlaag voor SEH, dat voetballend zeker niet minder was dan de tegenstander. SEH gaat zo als de nummer vijf de winterstop in. Op 4 februari wordt de competitie weer hervat.