De ontlading is groot bij spelers en supporters als Dennis Bijsterbosch SEH op 0-1 schiet.
De ontlading is groot bij spelers en supporters als Dennis Bijsterbosch SEH op 0-1 schiet. Foto: Barend de Ruiter

SEH pas in slotfase langs EZC ‘84

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag de derde overwinning op een rij geboekt. In Epe lukte het de mannen van trainer Edwerd Schuring lange tijd maar niet om te scoren, maar werd er dankzij twee treffers in de slotfase toch nog gewonnen: 0-2. Diverse invallers speelden daarbij een belangrijke rol.

Al in het begin van de wedstrijd werden de verhoudingen op het veld duidelijk. SEH zocht de aanval en had veel de bal, EZC ‘84 leunde achterover en probeerde er zo nu en dan gevaarlijk uit te komen. Na een kwartier had de uitploeg al een paar flinke kansen gehad. Jochem Tellegen zag zijn kopbal, na een goede voorzet van linksback Owen Niemeijer, gekeerd worden en Robert-Jan van den Hoek kwam een teenlengte te kort om de bal langs keeper Potkamp te spelen.

Even later leek Van den Hoek wel te scoren: de bal was al langs de keeper en ging richting de doellijn, maar dit keer was het aanvoerder Mark van Petersen die namens EZC ’84 de bal nog net op tijd wegschoot. En omdat ook Rowin Moerenhout de bal over jaagt na een voorzet vanaf links wist SEH maar niet te scoren. EZC ’84 stelde daar qua uitgespeelde aanvallen weinig tegenover. 

SEH leek in het tweede bedrijf al snel de score te kunnen openen, ware het niet dat Jochem Tellegen werd teruggefloten wegens buitenspel. De spits kreeg na een klein uur spelen nog een grote mogelijkheid, maar wederom stond doelman Potkamp op de juiste plek. En als Robert-Jan van den Hoek de bal even later zelfs bij een verder leeg doel er niet in krijgt begint het erop te lijken dat SEH dure punten gaat laten liggen in Epe. Het begon een frustrerende middag te worden zo.

Met nog een kwartier speeltijd brengt trainer Schuring invallers Dennis Bijsterbosch en jeugdspeler Sem van Lohuizen in het veld. Juist zij spelen daarna een belangrijke rol in het verdere verloop van de wedstrijd. Want na nog maar een paar minuten schiet dezelfde Bijsterbosch een voorzet van rechts in één keer perfect binnen in de verre hoek. De ontlading bij hem, de aanwezige S-side en alle andere SEH’ers is groot. De ban is gebroken: 0-1!

Enkele minuten later gaat die andere invaller, Sem van Lohuizen, neer na contact met keeper Potkamp. Scheidsrechter Benali wees naar de stip. Christijan Vonderman schoot koeltjes raak: 0-2. Hierna kregen invallers Thomas Roodenburg, Timo Borreman en debutant Stan Polkamp ook nog wat speeltijd. Met nog een paar minuten te spelen was de wedstrijd zo wel beslist. De stand bleef hoe dan ook 0-2.

Een verdiende overwinning van SEH, maar wel één die uiteindelijk uiterst moeizaam tot stand kwam. Dit vooral vanwege de vele gemiste kansen. Aan de andere kant gaf de defensie weinig weg, waardoor het eigenlijk de hele wedstrijd wachten was op het doelpunt voor de Heerdenaren.

SEH blijft na de overwinning tweede staan, met negen punten uit vier wedstrijden. De Veluwe Boys is over twee weken de volgende tegenstander voor SEH in de competitie.