Mark Zandvliet gaat namens SEH de actie aan.
Mark Zandvliet gaat namens SEH de actie aan. Foto: VV SEH

Dure nederlaag voor SEH tegen Veluwse Boys

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de eerste competitienederlaag in een uitduel dit seizoen geleden. In een matig duel in Garderen scoorden de gastheren van de Veluwse Boys na rust tweemaal via Paskal Smit: 2-0. SEH zette daar uiteindelijk te weinig tegenover om aanspraak te maken op één punt of meer.

Heerlijke omstandigheden deze middag in Garderen, waar het daadwerkelijk genieten was van het fijne weer tijdens deze nazomer. Maar dat was ook gelijk misschien wel het enige positieve aan de eerste helft, want er viel vrij weinig te beleven voor de toeschouwers. Beide ploegen kwamen eigenlijk tweemaal gevaarlijk voor het doel. De Veluwse Boys zagen een vrije trap in de tweede minuut van Robin van Middendorp via keeper Ties van Leeuwen en de lat over het doel gaan. En de thuisploeg zag een poging van Wesley Doppenberg op de doellijn nog weggewerkt worden door SEH-aanvoerder Rick Zandvliet.

Aan de andere kant van het veld schoot Robert-Jan van den Hoek een half metertje naast het doel van keeper Ruben Krol. En de grootste kans voor de Heerdenaren was voor Jeremy van de Beek, die na één van de spaarzame goede aanvallen alleen voor de keeper kwam. Hij wist het leder niet langs Krol te krijgen. Verder was het vooral moeizaam in het eerste bedrijf.

Gezien de brilstand op het scorebord aan het begin van de tweede helft zou de ploeg die als eerste een treffer zou maken goede papieren hebben voor de overwinning. Niet tegen de verhouding in was het de Veluwse Boys die na een kleine tien minuten in de tweede helft scoorden. Eerst was het al Rens Mulderij die in kansrijke positie over de bal maaide, maar het leder bleef in de buurt van het SEH-doel en uiteindelijk kan Paskal Smit binnenschieten: 1-0.

Amper een paar minuten later krijgt de thuisploeg ook de verdubbeling van de voorsprong. Weer is het Paskal Smit die scoort, na een rebound. Opvallend daarbij was dat keeper Ties van Leeuwen toch echt gehinderd leek te worden in zijn eigen vijf meter, maar de ervaren scheidsrechter Marsman liet het doorgaan.

Trainer Schuring wisselde direct daarna tweemaal: Mathijs Logtenberg en Dennis Bijsterbosch kwamen in het veld. SEH creëerde vervolgens best wat kansen. Nathan van Dommelen zag zijn kopbal gered worden door doelman Krol, die ook in de weg stond bij een schot van Logtenberg. Nadat Hein Dezijn en Thomas Roodenburg eveneens in het veld kwamen, werd Rowin Moerenhout naar voren gestuurd. Hij kopte net naast en schoot tien minuten voor tijd de bal uit een vrije trap via de lat over.

Ondanks diverse kansen wist SEH met het alles of niets spel de aansluitingstreffer niet te maken en moest het in de absolute slotfase uitkijken dat het zelf niet nog meer treffers tegen kreeg. Dat gebeurde niet. En zo eindigde het duel in 2-0.

Zaak voor de ploeg van trainer Edwerd Schuring om de rug weer snel te rechten. De volgende wedstrijd is volgende week thuis op De Eeuwlanden. Om 14.30 wordt er afgetrapt tegen Prins Bernhard!