Het moment van de 1-1: Rowin Moerenhout kopt de gelijkmaker binnen.
Het moment van de 1-1: Rowin Moerenhout kopt de gelijkmaker binnen. Foto: VV SEH

SEH pakt periode na gelijkspel tegen Ulu Spor

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

De eerste periode van dit seizoen in de 4e klasse B is gepakt door voetbalvereniging SEH! De Heerdenaren hadden zaterdagmiddag in de beslissende speelronde voldoende voor een gelijkspel tegen concurrent FC Ulu Spor. Rowin Moerenhout zorgde in een duel vlak voor tijd voor de 1-1 en dat was dus voldoende voor periodewinst!

De beginfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door de nodige corners, waar nog niet direct grote kansen uit vielen te noteren. Na veertien minuten kwam SEH op achterstand. Ulu Spor mocht wat corners achter elkaar nemen en een rebound werd (door vermoedelijk Sertac Yilmaz) ingetikt. Het leder ging tegen de paal en rolde achter doelman Ties van Leeuwen voor het doel langs. Was de bal daarbij in zijn geheel over de lijn? Scheidsrechter Beldman besloot een treffer toe te kennen: 0-1.

SEH kreeg al snel wat kansen om zelf te scoren. Na ongeveer een kwart wedstrijd spelen kon Sem van Lohuizen alleen richting de keeper. Hij schoot wat gehaast richting de korte hoek, maar de bal ging naast.

En Mark Zandvliet begon na goed een half uur spelen aan een fraaie solo. Daarbij passeerde hij meerdere tegenstanders en werd hij uiteindelijk gestuit in het strafschopgebied. SEH wilde daarbij een penalty vanwege hands, maar scheidsrechter Beldman wilde er niet aan.

FC Ulu Spor was met name vlak voor de rust nog een aantal keren in de buurt van een tweede treffer. De beste man van het veld, rechtsbuiten Mark Malynovskyy, speelde daarin een grote rol. Gevaarlijke schotpogingen werden nog net geblokkeerd en doelman Van Leeuwen had nog een redding in huis.

In de tweede helft probeerden de Heerdenaren wel aan te vallen. Bij één van de tegenstoten, na zo’n tien minuten in de tweede helft, was Ulu Spor heel dichtbij de 0-2. Een schot van Mohamed Al Shekh Ahmed ging tegen de lat. Daar kwam SEH goed weg.

Trainer Vakkert bracht na een uur spelen Luka Khabuliani en Wessel Berghorst in het veld. Beide ploegen bleven de aanval zoeken. Doelman Senturk liet met dik een kwartier te spelen een vrije trap van Jochem Tellegen los, maar Timo Borreman kon de bal net niet op tijd intikken.

Het werd tijd voor alles-of-niets. De fysiek sterke spelers Harmen van Oene, Michiel de Gooijer en Youp Dil kwamen bij SEH in het veld. Door die invallers was er meer gevaar bij de standaardsituaties.

Dat bleek ook een minuut of vijf voor tijd. Een prima aangesneden vrije trap van Christijan Vonderman werd op waarde geschat door Rowin Moerenhout. De centrale verdediger kopte binnen: 1-1. Hij stond compleet vrij omdat twee Zwollenaren zich bekommerden om de boomlange Dil.

Ulu Spor zette nog een keer alles op alles en kreeg via Melih Senturk een goede schietkans. Doelman Van Leeuwen pakte de bal. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Een spannende wedstrijd met alles erop en eraan, met uiteindelijk een verdiend gelijkspel. Voor SEH was dit puntje voldoende om de eerste periode te pakken. Volgende week wacht de derby in Wapenveld tegen WZC. Aanvang van deze wedstrijd: 14.30 uur!