SEH, spelend in het zwart, wist niet te winnen van Achterveld.
SEH, spelend in het zwart, wist niet te winnen van Achterveld. vv SEH

SEH speelt wederom gelijk tegen Achterveld

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is de tweede periode begonnen met een gelijkspel. De periodewinnaar speelde in en tegen Achterveld gelijk met 2-2. Het heenduel tussen deze twee ploegen eindigde ook al gelijk. SEH verzuimde met name vlak voor en vlak na de rust de voorsprong te vergroten (ruststand 1-2), maar kwam in de slotfase goed weg: Achterveld mistte in de blessuretijd namelijk een penalty.

In de beginfase van het duel was het erg aftasten. Een eerste kansje was niet besteed aan Sven Veldhuis. Even later, na een minuut of twintig spelen, mocht Rowin Moerenhout aanleggen voor een vrije trap. De specialist maakte op fraaie wijze alweer zijn achtste van het seizoen. Vlak daarna kreeg Jeremy van de Beek een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij scoorde niet. Scheidsrechter Adema floot bovendien ook niet voor een handsbal.

Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Een lange bal viel werd niet goed weggewerkt door de defensie van SEH. Joey van den Brink zag dat doelman Ties van Leeuwen zijn goal was uitgekomen en lepelde het leder fraai binnen: 1-1. Direct daarna wist de SEH-keeper wel goed redding te brengen op een schot. Lang was het niet gelijk, want de uitploeg wist voor de rust nogmaals te scoren. Joël Veldman werd diepgestuurd, omspeelde de keeper en legde de bal vanuit een moeilijke hoek slim breed: Sven Veldhuis tikte simpel binnen. Ook daarna kregen beide ploegen in deze levendige wedstrijd nog kansen, maar de kleedkamers werden opgezocht met een 1-2 stand.

Al snel in de tweede helft een wissel bij SEH: Mark Zandvliet verving Jeremy van de Beek. Scheidsrechter Adema, die een matige pot floot, zag dat de doorgebroken Veldhuis werd gestuit door een verdediger. Waar op zijn minst een gele kaart rechtvaardig was geweest, deed hij het zonder verdere straf af. Terwijl SEH het duel uiteindelijk eindigde met liefst vijf gele prenten in deze eigenlijk vrij sportieve wedstrijd.

Naar mate de tweede helft vorderde werd het aan SEH-zijde slordiger en kwam Achterveld er steeds meer uit. Gesteund door de wind kwam het vaker in en rond het strafschopgebied van de uitploeg. Het team uit Heerde kreeg aan de andere kant heel veel ruimte om te counteren, kreeg ook meerdere keren met overtalsituaties te maken, maar ging daar niet goed mee om.

Met een kwartier te spelen nog twee wissels bij SEH: Harmen van Oene en Dennis Bijsterbosch vervingen Dion van Velsen en Robert-Jan van den Hoek. Zij konden ook niet voorkomen dat Achterveld toch op gelijke hoogte kwam. Een corner van links werd slecht verwerkt door keeper Van Leeuwen, waarna Rens Brand doel trof: 2-2. En in de blessuretijd kreeg de thuisploeg ook nog een goedkope penalty, na hands van SEH in het strafschopgebied. Aike de Vette ging achter de bal staan, maar zijn poging werd knap gered door doelman Van Leeuwen. Ook de rebound was niet aan Achterveld besteed.

Omdat SEH gelijkspeelt en EFC de wedstrijd tegen VV Heerde heeft gewonnen zijn de mannen van trainer Edwerd Schuring nu op doelsaldo gezakt naar positie twee. Volgende week staat het thuisduel tegen SDS ’55 op het programma. Aanvang: 14.30 uur!