Mark Zandvliet leek hier op weg naar de 0-2, maar kwam niet tot een doelpoging.
Mark Zandvliet leek hier op weg naar de 0-2, maar kwam niet tot een doelpoging. Foto: VV SEH

Belangrijke zege voor SEH in Lelystad

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft deze zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. De mannen van trainer Jordy Vakkert wonnen de uitwedstrijd bij Lelystad ’67 moeizaam met 0-1, dankzij een prima treffer van Nathan van Dommelen. Bovendien zag de ploeg concurrenten Rood-Wit ’58 en Ulu Spor punten verspelen, waardoor SEH volop kans maakt op de eerste periode.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of SEH had misschien al wel een strafschop moeten krijgen, toen een verdediger Timo Borreman onderuit werkte in het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Kappert zag de overtreding echter niet en liet doorspelen.

SEH leek toch al snel op voorsprong te komen, maar er werd afgevlagd voor buitenspel. Een minuut of tien later was het wél raak: een perfect passje over de grond tussen de verdedigers door van Joël Veldman werd op waarde geschat door Nathan van Dommelen: 0-1.

SEH was in die fase dan wel de betere, maar tot veel grote kansen kwam het niet. Mark Zandvliet schoot nog een keer hard naast. Lelystad schoot in een tegenstoot hard op de paal, maar uiteindelijk werd die situatie afgevlagd. Ook Jethro de Graav had een gevaarlijke schotpoging in huis (naast), al was de kans wellicht nog wat groter geweest als hij verder naar het doel was gelopen.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Die was van SEH-zijde simpelweg niet goed. Dit ook zeker door toedoen van Lelystad ’67. Zo zette de thuisploeg vaak vroeg druk, met snel en veel balverlies van de Heerdenaren tot gevolg.

SEH kreeg slechts een paar kansjes. Harmen van Oene had vrijwel uit het niets een schotkans, maar de bal werd gekeerd door doelman Leibbrand. Jochem Tellegen en Christijan Vonderman probeerden het uit een vrije trap en een corner werd over gekopt. Luka Khabuliani en Youp Dil kwamen in de loop van het tweede bedrijf in het veld.

En dus rook Lelystad ‘67 bloed. De ploeg pompte vele ballen richting het strafschopgebied van SEH. Uit corners, vrije trappen of lange ingooien. Het team werd wel gevaarlijk, maar tot daadwerkelijk grote kansen kwam het eigenlijk niet. Doelman Ties van Leeuwen hield vrij eenvoudig stand met zijn stabiele defensie voor zich.

In de blessuretijd dan toch nog wat commotie. Mark Zandvliet kon na een rush vanaf de middenlijn alleen op de keeper af en leek naar de grond gewerkt te worden, maar scheidsrechter Kappert wuifde het weg. En dus kon Lelystad alles of niets blijven spelen. Bij SEH moest Rick Zandvliet er nog af en kreeg Wessel Tellegen wat speeltijd. Zelfs de doelman van de thuisploeg ging bij een lange ingooi nog mee naar voren, maar gescoord werd er niet meer.

Het was geen goede wedstrijd van SEH, maar uiteindelijk gaat het om de punten. Een gelijkspel volgende week op ‘de Eeuwlanden’ volstaat zo voor SEH 1 om de periode te pakken. Tegenstander is dan uitgerekend concurrent Ulu Spor, dus het belang van dit duel is voor iedereen wel duidelijk. Zorg dat je erbij bent, aanvang 14.30 uur!