Beide teams maken zich klaar voor de aftrap
Beide teams maken zich klaar voor de aftrap vv SEH

Nipte zege voor SEH tegen EZC ‘84

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zichzelf een goede dienst bewezen, door zaterdagmiddag het uitduel in Epe tegen EZC ’84 te winnen. Dankzij een doelpunt aan het begin van de wedstrijd wonnen de mannen van trainer Edwerd Schuring met 0-1. Daardoor doet de ploeg nog volop mee in de strijd om de eerste periode!

Onder het toeziend oog van zo’n 250 tot 300 toeschouwers, veelal uit Heerde, werd er even na 14.30 uur afgetrapt onder prettige weersomstandigheden. De supporters die te laten waren mistten de enige treffer van de middag. Al in minuut 3 kwam SEH op 0-1. Sven Veldhuis werd diep gestuurd en legde de bal vlak voor doelman Youri Eenkhoorn keurig breed. Dion van Velsen benutte dat buitenkansje.

Eenkhoorn, die de in de warming-up geblesseerd geraakte doelman Potkamp bij EZC verving, kon daarna wel zijn klasse tonen. Hij pakte meerdere pogingen van onder meer Van Velsen en Bijsterbosch. Rowin Moerenhout zag verder na een kwartier spelen een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden, na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd van SEH-zijde. Verder was het spel van beide ploegen veelal te rommelig om tot grote uitgespeelde kansen te komen.

EZC ’84 probeerde er zo nu en dan echt wel uit te komen. Patrick Krijgsman probeerde het een aantal keren van afstand, maar doelman Ties van Leeuwen van SEH redde bekwaam. Dat deed hij ook bij een gevaarlijke poging vlak voor rust. Daardoor zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-1 tussenstand.

Met de rust één wissel bij EZC, de uitploeg spelend in het zwart bleef lange tijd met dezelfde elf man spelen. Na tien minuten in het tweede bedrijf toch wat vuurwerk (letterlijk), toen wat jeugdige aanhang enkele rookpotten aanstaken achter het doel. Vlak daarna had SEH de wedstrijd moeten beslissen. Maar de twee reddingen vlak achter elkaar op pogingen van Sven Veldhuis waren zeer fraai van EZC-doelman Eenkhoorn.

De marge bleef constant op slechts één treffer staan, waardoor EZC kon blijven loeren op een gelijkmaker. Dat probeerde de ploeg ook wel, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. De Epenaren moesten het daardoor vooral van vrije trappen en corners hebben, maar ook die waren niet echt gevaarlijk. Aan de andere krant kreeg SEH ook veel hoekschoppen te nemen, waarbij middenvelder Vonderman misschien wel de grootste mogelijkheid kreeg. Zijn kopbal ging echter niet op doel. Ondertussen had Harmen van Oene doelpuntenmaker Dion van Velsen vervangen.

Vlak voor het eind van de wedstrijd was er nog een klein opstootje, waarbij de jonge scheidsrechter De Graaf de aanstichters Van Petersen (EZC) en Veldman (SEH) met geel bestrafte. Met name die laatste hoefde daar bepaald niet over te klagen. Daarvoor hadden overigens twee spelers van de thuisploeg al een gele kaart gekregen, waardoor de teller op viermaal geel kwam. Ook na het opstootje gebeurde er weinig meer voor de doelen, waardoor de eindstand werd bepaald op 0-1.

Geen al te beste wedstrijd van SEH-zijde, maar wel de drie punten na een verdiende zege. En dat was het belangrijkste vanmiddag. SEH neemt het volgende week thuis op tegen Veluwse Boys.