De spelers van SEH feliciteren Jochem Tellegen nadat hij de 1-0 heeft gemaakt.
De spelers van SEH feliciteren Jochem Tellegen nadat hij de 1-0 heeft gemaakt. Foto: VV SEH

SEH wint kraker en is koploper

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Rood-Wit ’58 gewonnen. Jochem Tellegen was uiteindelijk het goudhaantje, met een fraai schot ongeveer een kwartier voor tijd. Dat er niet meer vaker werd gescoord had vooral te maken met het missen van vele kansen door de Heerdenaren: 1-0.

In het begin van de wedstrijd ging het behoorlijk op en neer, zonder grote kansen. Rood-Wit werd zo af en toe gevaarlijk. Na dik een kwartier was de grootste kans voor Winand van de Kamp, nadat Ties van Leeuwen een afstandsschot moest loslaten. De keeper zat er in de rebound echter goed bij. En na dik een half uur spelen een kans voor Corné van den Brink, nadat hij wegdraaide. Zijn poging ging een halve meter naast.

Met name na een half uur werd het duel levendiger en kreeg SEH ook meer kansen. Uit een corner werd een poging nog net voor de doellijn geblokkeerd en hetzelfde gebeurde met een vrije trap van Jochem Tellegen. Ook een harde poging van afstand van Hein Dezijn ging naast. En dus was de toch wel logische ruststand 0-0. Beide ploegen speelden niet heel goed en leken vooral niet te willen verliezen.

Niet lang nadat de tweede helft was begonnen een mooie kans voor SEH. Een fraai passje van Jochem Tellegen kon net niet goed worden beoordeeld door Timo Borreman. De thuisploeg was in die fase vaak slordig in de opbouw, waardoor veel kansen achterwege bleven. De gasten uit Putten gingen wel wat meer op zoek naar het doel, maar echte kansen kreeg het amper.

Jongeling Sem van Lohuizen werd vervangen door Nathan van Dommelen. SEH zette weer wat meer aan. Dik een kwartier voor tijd was daar dan toch de voorsprong. In een lange aanval van SEH, waarbij de trekker wellicht al wel eerder overgehaald had kunnen worden, kreeg Jochem Tellegen uiteindelijk nabij de grens van het stafschopgebied een schietkans. Zijn poging ging onder in de hoek en doelman Joris ten Bolscher was kansloos: 1-0.

Rood-Wit moest nu wel op jacht naar een doelpunt. Maar grote kansen kreeg de ploeg niet. Die waren juist voor SEH. Vijf minuten voor tijd had de ploeg uit Heerde het duel echt op slot moeten gooien, maar zowel Timo Borreman als Joël Veldman kregen de bal niet in het net. Trainer Vakkert bracht met enkele minuten te spelen nog Wessel Berghorst, Wessel Tellegen en Youp Dil in het veld.

Rood-Wit probeerde het met aanvallende wissels wel en kreeg nog wat vrije trappen op de speelhelft van SEH, maar ook vanmiddag stond de verdediging van de Heerdenaren weer prima opgesteld. De vijfde ‘nul’ op een rij werd behaald. 

Een mooie, verdiende en vooral ook belangrijke overwinning voor SEH. Door deze zege en het feit dat Ulu Spor vanwege een afgelasting deze zaterdag niet in actie kwam is de ploeg uit Heerde nu koploper. Volgende week gaat de competitie verder, met een ver uitduel tegen Lelystad ’67. Aanvang: 14.30 uur!

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 8 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 10 uur geleden
Waterbak Evolution Survivalrun Epe
Waterbak challange Evolution Survivalrun Epe Sport Ingezonden 23 uur geleden