De elftallen maken zich klaar om te beginnen.
De elftallen maken zich klaar om te beginnen. vv SEH

SEH pakt koppositie na tweede zege

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is de competitie uitstekend begonnen. Nadat vorige week de derby in Veessen tegen VEVO al met 1-2 werd gewonnen, was de ploeg van trainer Schuring dit keer te sterk voor EFC’58. Na een 3-0 ruststand wisten de blauwwitten uiteindelijk te winnen met 4-0. SEH speelde, net als vorige week, ruim een halve wedstrijd met een man minder na een rode kaart.

Na een wat aftastend begin aan beide kanten konden de toeschouwers uit Heerde na elf minuten juichen. Een terugspeelbal van één van de verdedigers richting de eigen doelman was te kort. Mark Zandvliet profiteerde en tikte de bal beheerst binnen: 1-0. Niet veel later was daar het hoogtepunt van EFC-zijde in de eerste helft: een prachtige knal van Priem, de beste speler bij de uitploeg deze middag, belandde op de baal. Tot opluchting van doelman Ties van Leeuwen ging het leder daarna het veld weer in.

Daarna nam SEH meer de overhand, met veelal rustig en verzorgd positiespel. Na een minuut of twintig kwamen de Heerdenaren op een grotere voorsprong. Bij een vrije trap voor de thuisploeg werd er veel geduwd en getrokken in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Zijl zag daarbij iets onreglementairs aan de zijde van EFC en wees naar de stip. Middenvelder Christijan Vonderman schoot de strafschop binnen: 2-0.

Een kleine tien minuten voor de rust moest SEH met tien man verder. Dennis Bijsterbosch beging een flinke overtreding op Priem bij de achterlijn. Scheidsrechter Van Zijl greep naar zijn broekzak en toonde de rode kaart. Net als een week eerder moesten de blauwwitten ruim een helft met tien man zien door te komen.

Dat lukte aanvankelijk uitstekend. De niet geheel fitte Sven Veldhuis werd nog in het eerste bedrijf vervangen door Harmen van Oene. En hij was belangrijk bij het slotakkoord van de eerste helft. Een mooie aanval over de rechterkant leidde tot een voorzet van Rick Zandvliet. Van Oene was in scoringskans en verraste de defensie met een overstapje. Opeens stond Joël Veldman alleen voor de keeper en hij tikte op slag van rust de 3-0 binnen.

In de tweede helft een gretiger en meer aanvallend EFC. SEH stond zo af en toe met de rug tegen de muur, maar de defensie stond goed georganiseerd. De Ermeloërs werden slechts zeer sporadisch echt gevaarlijk.

Af en toe probeerde SEH er nog wel gevaarlijk uit te komen. Daar lag ook wel ruimte voor, maar dat werd niet altijd even goed benut. Met JO19 Luka Khabuliani in het veld kwam SEH zelfs nog op een 4-0 voorsprong. Wederom ging daar een fout bij EFC aan vooraf. Bij een uittrap van doelman Schweitz ontfutselde Jochem Tellegen de bal en hij zorgde simpel voor de vierde treffer.

Pas in de absolute slotfase, toen ook Jens van Egteren en Kristian Stijf nog mochten invallen, kreeg EFC’58 grote mogelijkheden op een doelpunt. Maar doelman Ties van Leeuwen hield zijn doel schoon.

Een uitstekende overwinning van SEH, dat goed speelde en perfect omging met de kansen die het kreeg. Bovendien werd er achterin weinig weggegeven. De ploeg van trainer Edwerd Schuring staat na twee wedstrijden en de behaalde zes punten nu zelfs bovenaan. Volgende week wacht alweer de volgende klus, een regelrechte derby. Dan moet SEH in Wapenveld tegen WZC spelen. Aanvang: 17.00 uur!