Blijdschap bij de spelers van SEH na de 0-1.
Blijdschap bij de spelers van SEH na de 0-1. Foto: VV SEH

Zwaarbevochten zege voor SEH in Dronten

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een fraaie overwinning geboekt in de polder. De ploeg kwam al snel op voorsprong, maar door het missen van vele kansen bleef tegenstander Reaal Dronten lang in leven en was het spannend. Uiteindelijk pakten de Heerdenaren de overwinning met 0-2 en nestelt het elftal zich in de top van de ranglijst.

Gelijk in het begin van de wedstrijd gebeurde er van alles. Reaal Dronten dacht heel even al in de twee minuut op voorsprong te komen, maar in eerste instantie was er in die aanval al buitenspel geconstateerd. Scheidsrechter Boonstra nam het signaal over. Een minuut later liet hij zijn assistent aan Dronten-zijde terecht staan. Het resulteerde in de 0-1. Hein Dezijn stuurde Jochem Tellegen diep en hij gaf de bal voor op Mark Zandvliet. De middenvelder kreeg via twee balcontacten het leder langs de betrouwbare doelman Klaas Koster.

Ook daarna kreeg SEH veel kansen, waaronder ook grote. In de fase rond minuut 20 had SEH echt meer kunnen scoren en de voorsprong moeten verdubbelen, het gebeurde echter niet.

Richting de rust gebeurde er niet gek veel meer voor beide doelen, al kwam Veldman nog wel net tekort om een voorzet van Sem van Lohuizen binnen te werken. De defensie van SEH stond aan de andere kant goed en gaf weinig ruimte weg, waardoor de technisch duidelijk vaardige spelers van Reaal Dronten er nauwelijks doorheen kwamen in het fanatieke duel, waarin werd gestreden om elke centimeter.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of Jochem Tellegen kreeg een aardige schietkans. Daarna nam Reaal het heft meer in handen en kreeg wat mogelijkheden. Met namen buitenspeler Jeremy Loos was na rust op dreef.

Na een klein uur spelen een flinke kans voor Roberto Doufikar, maar vanuit een wat moeilijke hoek kreeg hij de bal niet voorbij Ties van Leeuwen. En vijf minuten later dacht Reaal dan toch te scoren, maar dat feestje ging tot teleurstelling van velen bij Dronten niet door vanwege buitenspel.

Trainer Vakkert wisselde en bracht Luka Khabuliani en Jelle van der Snel. Niet veel daarna werd de voorsprong verdubbeld. Een corner van Jochem Tellegen werd overtuigend binnengekopt door Rowin Moerenhout. Dat was de 0-2, na zo’n driekwart wedstrijd.

Dat was ook het sein voor de thuisploeg om alles of niets te gaan spelen. SEH werd naar achteren gedrukt. Reaal kreeg wat kopkansen en in blessuretijd pakte doelman Van Leeuwen nog een vrije trap. Collectief en hardwerkend werden de aanvallers van Dronten veelal tegengehouden, waardoor ‘de nul’ knap werd gehouden deze middag.

In de blessuretijd kreeg aanvaller Doufikar nog rood namens Dronten. Zijn actie richting Michiel de Gooijer had veel weg van een kopstoot. Het had verder weinig invloed meer op de eindstand, die werd bepaald op 0-2.

Uiteindelijk een mooie zege voor SEH in de polder. Door de winst is de ploeg samen met Ulu Spor nog de enige ploeg met de volle buit na twee wedstrijden. Volgende week wacht een thuisduel tegen BAS uit Biddinghuizen.