De eindstand van de wedstrijd.
De eindstand van de wedstrijd. vv SEH

SEH pakt eerste periode op bizarre zaterdag!

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de eerste periode in de vierde klasse C gepakt! De ploeg stond zelf in de middag lange tijd achter tegen Veluwse Boys, maar wist de wedstrijd in de slotfase nog om te buigen naar een 3-2 overwinning. Als klap op de vuurpijl verloor concurrent Heerde met afgetekende cijfers in Veessen van VEVO, waardoor SEH periodekampioen is geworden!

Een deel van het eerste elftal van VV Heerde was ook aanwezig op De Eeuwlanden om de beginfase van deze wedstrijd nog even mee te pakken. Na het eerste kwartier werd SEH beter. Sven Veldhuis was al twee keer in de buurt van een treffer, toen hij in minuut 25 werd diep gestuurd door Dennis Bijsterbosch. Veldhuis nam de bal goed aan en bleef rustig oog in oog met de doelman: 1-0. Een minuut of vijf voor rust was het echter Veluwse Boys dat gevaarlijk werd. Een (lichte) overtreding van Rowin Moerenhout op één van de aanvallers resulteerde in een penalty: Wilgert Kok maakte de gelijkmaker. Vlak daarna kreeg Sven Veldhuis nog geel van scheidrechter Kwakkel, de enige aan Heerder zijde, waarna het rust was.

Het was niet vreemd dat Veluwse Boys de leiding nam in de tweede helft, maar de manier waarop was wel opmerkelijk. Doelman Van Leeuwen had alle tijd om de bal weg te trappen, maar deed dat nota bene tegen de aanstormende Wesley Doppenberg aan. Het leder vloog pardoes in het doel: 1-2, na circa driekwart wedstrijd. Amper een minuut later zag invaller Thom van Doesburg zijn poging tegen de paal belanden. SEH kwam in deze fase duidelijk goed weg dat de achterstand niet groter werd.

Maar de ploeg toonde, zoals wel vaker al dit seizoen, karakter. En er was veerkracht. Een voorzet werd ingekopt door Van den Hoek, die zijn poging nog gekeerd zag worden door keeper Krol. De ingevallen Harmen van Oene was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 2-2.

Het momentum van de wedstrijd kantelde. SEH kreeg weer geloof, terwijl Veluwse Boys het conditioneel moeilijk kreeg. De thuisploeg ging op jacht naar de overwinning, al dan niet terecht. Christijan Vonderman dacht al snel de 3-2 te maken, maar zijn kopbal passeerde de doellijn net niet volgens de arbitrage.

In de blessuretijd bleef SEH aandringen. De zoveelste poging vanmiddag belandde tegen het aluminium. Dit keer was het een kopbal van Harmen van Oene op de lat. Even later, inmiddels in minuut 95 of 96 van de wedstrijd, kreeg Veluwse Boys de bal niet weg in het eigen strafschopgebied. Een poging van Rick Zandvliet ging langs diverse benen en rolde bij de verre hoek binnen: 3-2. Een enorme ontlading bij SEH en aan de stand veranderde niks meer: 3-2!

Een wedstrijd die alle kanten op ging en die door beide ploegen gewonnen had kunnen worden. Maar daar bleef het niet bij. Want VV Heerde moest immers hierdoor de wedstrijd in Veessen tegen VEVO ’s avonds vanaf 17.00 uur wel ‘even’ winnen om de eerste periode binnen te halen. Maar het duel ging door de buren met liefst 4-0 verloren. Met als gevolg dat SEH weer koploper is én de eerste periode heeft gewonnen.

Volgende week begint dan eindelijk de tweede seizoenshelft en dat betekent voor deze competitie dus ook de tweede periode. Dan wacht meteen een pittige uitwedstrijd voor SEH in en tegen Achterveld. Aanvang: 14.30 uur.