Sportpark de Noord in Veessen
Sportpark de Noord in Veessen Foto: VV SEH

Geen winnaar in vlakke derby tussen VEVO en SEH

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

De inhaalwedstrijd tussen de eerste elftallen van VEVO en SEH is geëindigd in een gelijkspel. In een voetbaltechnisch zeer matig duel was dat een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Beide doelpunten vielen voor rust: 1-1.

De ploegen begonnen het duel aftastend. De thuisploeg hanteerde vrij snel de lange bal of probeerde gevaarlijk te worden via haar beste speler, Jonas Faber. En SEH probeerde het daarentegen meer voetballend, maar slaagde via die handelswijze er ook niet echt in om gevaarlijk te worden. Daarentegen vanaf minuut één wel de nodige irritaties over en weer.

VEVO kreeg na dik twintig minuten spelen een strafschop. Een ferme uittrap van doelman Youri Liefers en mistastten van verdediger Wessel Tellegen stonden aan de basis van deze straf. Doelman Ties van Leeuwen zou vervolgens aan de noodrem hebben getrokken. Jasper Dijkslag wist wel raad met dit buitenkansje en schoot koeltjes raak: de thuisploeg op haar gewenste voorsprong 1-0.

Uit het niets kwam SEH al snel weer op gelijke hoogte. VEVO-doelman Liefers overschatte zichzelf enigszins bij een terugspeelbal, speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Mark Zandvliet simpel kon binnentikken: 1-1 en het duel weer volledig in evenwicht.

Die 1-1 was na een dik half uur spelen de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Aanvaller Sem van Lohuizen was namens SEH die fase de gevaarlijkste man. Hij kreeg op slag van rust nog een enorme kopkans, maar de bal ging van dichtbij ruim naast. Het duel kende zo een 1-1 ruststand.

Waar er voor de thee nog wel het nodige gebeurde op het veld (pittige duels, kleine opstootjes, snelle spelhervattingen of twijfelachtige beslissingen van de leidsman), werd na de pauze het duel er voor de neutrale toeschouwers niet beter en dus leuker op. Joël Veldman was nog het meest dichtbij een SEH-treffer, maar zijn bekeken inzet raakte de paal.

Tussendoor had voor VEVO aanvalsleider Joost van Suijdam nog twee dotten van kansen laten liggen: oog in oog met doelman Van Leeuwen schoot hij wild ruim een meter over en later werd de poging nog half geblokkeerd door Rowin Moerenhout.

Tien minuten voor tijd moest SEH het duel vervolgen met een man minder. Jochem Tellegen, in de eerste helft al bestraft door arbiter Verduin, ging voor het wegtikken van de bal voor de tweede keer op de bon en mocht inrukken.

Ondanks de numerieke minderheid leek SEH in de absolute slotfase het meest fit waardoor het nog het meest ten aanval trok. De nodige standaardsituaties leverden weinig op, waarbij het nog even leek dat de Heerdenaren een penalty kregen na een duw op spits Youp Dil. Maar de scheidsrechter wees echter slechts naar het doel voor een uittrap. Daardoor eindigde het duel in 1-1, waarmee beide ploegen vermoedelijk wel vrede konden hebben.

De spanning in de top van 4B neemt hierdoor alleen maar toe. Volgende week ontvangt SEH op het eigen Sportpark de Eeuwlanden Reaal Dronten. Aanvang in Heerde is 14.30 uur!