Cas Haverkamp heeft zojuist SEH op een 0-1 voorsprong gezet.
Cas Haverkamp heeft zojuist SEH op een 0-1 voorsprong gezet. Foto: VV SEH

SEH boekt knappe overwinning bij BAS

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een lekkere overwinning geboekt. In Biddinghuizen ging de wedstrijd tegen gastheer BAS lang behoorlijk gelijkop, maar zorgden twee zeer fraaie treffers van Cas Haverkamp en Jochem Tellegen voor de voorsprong. De thuisploeg deed pas in de blessuretijd nog wat terug: 1-2.

Over de eerste helft zal niet enorm veel nagepraat worden. SEH had optisch iets meer de bal en voetbalde vaak wat makkelijker, maar uiteindelijk waren de twee of drie beste kansen voor de thuisploeg.

Zo zag de sterke spits Yuri van den Dikkenberg zijn schot nog aangeraakt worden na dik 20 minuten, met een corner tot gevolg. Een minuut of vijf voor de rust ging het bijna fout voor SEH, toen de terugspeelbal van Joël Veldman te kort was. Maar doelman Braam was alert en redde goed. Hetzelfde deed hij op slag van rust, na een aanval over links en een schot van Patrick Zondag.

SEH werd in de tweede helft aanvankelijk wat achteruit gedrukt, ook door blessurebehandelingen bij Cas Haverkamp en Rowin Moerenhout. Na een wat moeilijke eerste tien minuten in het tweede bedrijf nam SEH het heft meer in handen. Wat volgde was een fase met veel kansen. Mark Zandvliet kopte al snel een corner van Jochem Tellegen goed in, maar Silvijn de Groot redde erg fraai.

Enkele minuten later was het wel raak. Linksback Cas Haverkamp werd uit een vrije trap goed diepgestuurd door Tellegen en schoot vanuit een lastige hoek knap binnen. Amper bijgekomen was daar ook de verdubbeling van de voorsprong. Jochem Tellegen kreeg de bal rond de middenlijn en zag de keeper ver voor zijn doel staan. Zijn poging ging perfect en prachtig over de bepaald niet kleine doelman De Groot heen in het doel: 0-2.

Het was een fase waarin SEH vaker had kunnen scoren. Sem van Lohuizen kreeg meerdere grote kansen, maar stuitte diverse malen op keeper De Groot. Hetzelfde gold voor Nathan van Dommelen, die in het veld kwam voor Van Lohuizen. En Mark Zandvliet werd in kansrijke positie nog net op tijd gestuit.

BAS ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer. Invaller Jesper Claassen kreeg een aardige kans, maar schoot ruim over. Zo leek SEH de drie punten in de tas te hebben en kwamen ook Wessel Berghorst, Harmen van Oene en Hein Dezijn nog in het veld.

Maar toch werd het nog spannend. In blessuretijd rondde Leander Touw een fraai rush over rechts op goede wijze af en zijn voorzet werd van dichtbij knap binnengewerkt door spits Van den Dikkenberg: 1-2. Scheidsrechter Stuijfbergen nog een minuut of vijf doorspelen. BAS kreeg nog een corner, maar gescoord werd er niet meer.

Een in vele opzichten fijne overwinning voor SEH. Door zelf te winnen en het feit dat Rood-Wit deze middag verloor zijn de mannen van trainer Vakkert nu weer medekoploper. Samen met Ulu Spor, maar de Zwollenaren hebben nog een wedstrijd meer tegoed. Volgende week wacht voor SEH een thuisduel tegen Wilsum. Aanvang: 14.30 uur!