Doelman Ties van Leeuwen verloor met zijn SEH met 1-0 bij Elspeet.
Doelman Ties van Leeuwen verloor met zijn SEH met 1-0 bij Elspeet. Foto: VV SEH

Eerste competitieverlies voor SEH

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Voor het eerst in deze competitie is het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde tegen een nederlaag aangelopen. Dat gebeurde zaterdagmiddag in en tegen Elspeet, voorafgaand deze speelronde nota bene de hekkensluiter in 4B. Een vrije trap zo’n tien minuten voor tijd zorgde voor de beslissing: 1-0. Een tegenvallend SEH zette daar te weinig tegenover om aanspraak te maken op één punt of meer.

Veel bijzonderheden over de eerste helft zijn er niet te melden. Rechtsbuiten Nick Dijkgraaf dacht even te kunnen schieten namens de thuisploeg, maar kon net niet bij de bal. Aan de andere kant leek Youp Dil er even vandoor te kunnen, maar hij werd gestuit. En dat gebeurde volgens scheidsrechter Marsman op reglementaire wijze.

De grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor Christijan Vonderman. Hij speelde een mannetje uit en kon van zo’n twintig meter afstand schieten. De bal ging rakelings naast. Verder gebeurde er weinig voor beide doelen. Op slag van rust kreeg Timo Borreman nog een gele kaart, de enige aan SEH-zijde deze wedstrijd, vanwege het onderbreken van een veelbelovende counter.

In de tweede helft veranderde er niet zo veel aan het spelbeeld. Elspeet had het defensief prima voor elkaar en zocht zo nu en dan zelf ook de aanval, terwijl SEH er amper doorheen kwam. Veel ballen in de diepte waren bijvoorbeeld te hard en rolden zo over de achterlijn.

Na een klein uur was Rowin Moerenhout in de buurt van een treffer, zijn vrije trap ging rakelings over. Langs de zijlijn werd bij de toeschouwers toen wel duidelijk: dit duel kan wel eens beslist gaan worden via een standaardsituatie, omdat beide ploegen er in open spel amper doorheen kwamen.

Na een uur spelen bracht trainer Jordy Vakkert twee nieuwe namen. Luka Khabuliani en Nathan van Dommelen kwamen in het veld. Zij vervingen Hein Dezijn en Timo Borreman.

Elspeet werd in de tweede helft twee keer gevaarlijk via afstandsschoten. Een poging van David Bleijenberg ging over en een schot van Chiel Dijkgraaf werd gepakt door doelman Ties van Leeuwen.

Met nog zo’n tien minuten te spelen ging Rick Zandvliet in de fout tijdens de opbouw. Hierdoor was een overtreding vlak buiten het strafschopgebied van SEH noodzakelijk. Waar wellicht een poging van Dijkgraaf werd verwacht uit die vrije trap, was het aanvoerder Kees Pluim die de bal in de uiterste hoek schoot: 0-1.

Trainer Vakkert bracht direct daarna nog ervaring en fysieke kracht met Harmen van Oene en Michiel de Gooijer. Er was nog zo’n tien minuten te spelen, dus er was zeker nog kans. SEH kreeg ook nog wel wat corners en vrije trappen, maar tot echt gevaarlijke situaties- laat staan uitgespeelde kansen- kwam het niet meer.

Een teleurstellend resultaat voor SEH. Hierdoor zakken de Heerdenaren naar plek twee op de ranglijst en kan nummer drie Ulu Spor bij winst van het inhaalduel volgende week de koploper worden. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor SEH is op 20 januari 2024. Dan is de derby in Veessen tegen VEVO om 17.00 uur!