Opluchting bij de spelers van SEH nadat de 2-0 is gevallen.
Opluchting bij de spelers van SEH nadat de 2-0 is gevallen. Foto: VV SEH

Derde zege op een rij voor SEH

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde bleef ook zaterdagmiddag tegen BAS foutloos. De mannen van trainer Jordy Vakkert wonnen de wedstrijd met weinig echte hoogtepunten met 2-0. De doelpunten vielen helemaal aan het begin én aan het eind van het duel, dankzij Joël Veldman en Jochem Tellegen. SEH blijft zo medekoploper in 4B.

In de derde of vierde minuut viel er al een doelpunt na vermoedelijk de mooiste aanval van de middag. Een schitterende bal van Sem van Lohuizen vanaf links eindigde aan de andere kant van het veld bij rechtsback Hein Dezijn. Hij kon diep het strafschopgebied inlopen en gaf de bal laag en strak voor. Joël Veldman kon het leder simpel binnentikken: 1-0.

Daarna mocht de uitploeg veelal de bal hebben en probeerde het met verzorgd positiespel van achteruit op zoek te gaan naar kansen en mogelijkheden. SEH leunde wat achterover en kon loeren op de counter met hun gevaarlijke en snelle aanvallers. Dat spelbeeld veranderde eigenlijk de rest van de wedstrijd niet meer.

Gek veel kansen vielen er voor rust niet te noteren. Aanvoerder De Gooijer schoot een keer over na een corner en Rick Zandvliet gaf vlak voor de rust nog een gevaarlijke voorzet. Jochem Tellegen schoot die bal ook wel in, maar de poging werd vlak voor het doel geblokkeerd.

Aan de andere kant probeerde BAS het wel, maar hoefde doelman Ties van Leeuwen eigenlijk geen enkele keer in actie te komen. Typerend was misschien wel een vrije trap van Luca Schaap in kansrijke positie: de bal ging nog bijna over de ballenvanger en dus ruim over het doel.

Bij SEH in de tweede helft geen nieuwe namen, bij BAS wel. Daar was spits en topscorer Yuri van den Dikkenberg in het veld gekomen. Onder zijn aanvoering werd de uitploeg toch wel gevaarlijker.

Aan de andere kant lag er steeds meer ruimte voor SEH om te counteren. Luka Khabuliani en Jelle van der Snel kwamen na een dik uur in het veld. Niet veel later was daar misschien wel de grootste kans voor BAS. Vleugelverdediger Leander Touw schoot de vrije trap goed in, maar de bal werd nog licht aangeraakt en ging nipt naast.

Na een ongelukkige actie kreeg Luka Khabuliani rond minuut 75 geel. Wessel Berghorst kwam nog in het veld en BAS stuurde ook de lange invaller Stefan Tolhoek mee naar voren. Van den Dikkenberg schoot nog een keer in de handen van doelman Van Leeuwen, maar verder werd BAS amper gevaarlijk.

Net nadat ook Harmen van Oene nog in het veld was gekomen, leek Jochem Tellegen op weg naar de 2-0. Zijn schot werd echter goed gekeerd door doelman Silvijn de Groot. Een paar minuutjes later viel de beslissing. Een ingooi van Jelle van der Snel werd niet goed verwerkt door BAS. Jochem Tellegen schoot de bal daarop hard tegen de touwen: 2-0. Dat was ook de eindstand.

Een mooie en knappe overwinning van SEH, tegen wederom een goede tegenstander. SEH blijft met Ulu Spor zo koploper. Beide teams zijn nog foutloos. Volgende week moeten de Heerdenaren in en tegen Wilsum spelen. Aanvang: 14.30 uur!