Christijan Vonderman en Owen Niemeijer zijn namens SEH in een duel om de bal verwikkeld. Foto: VV SEH

SEH wint ook in Wilsum

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde blijft de overwinningen aaneen rijgen. Zaterdagmiddag werd er onder lastige omstandigheden ook in en tegen Wilsum gewonnen. Het scoreverloop had veel weg van vorige week: een doelpunt aan het begin én aan het eind van de wedstrijd brachten de eindstand op een verdiende, maar moeizame 0-2.

SEH, in het gloednieuwe zwarte uittenue, begon wederom goed aan de wedstrijd. Sem van Lohuizen was met zijn snelheid een plaag voor de defensie van Wilsum. In de zesde minuut was het raak voor de Heerdenaren. Jochem Tellegen bracht de bal na een korte corner voor, doelman Teko Malanda kreeg de bal niet overtuigend weg en Rick Zandvliet schoot de rebound knap in het lege doel: 0-1.

Ook in het verdere verloop was SEH de sterkste ploeg, maar probeerden beide teams wel aan te vallen. Wilsum werd alleen amper daadwerkelijk gevaarlijk in het eerste bedrijf, terwijl de Heerdenaren meerdere kansen misten op extra treffers. Sem van Lohuizen kreeg de bal van Joël Veldman bijvoorbeeld niet voorbij doelman Malanda. De jonge buitenspeler kreeg daarbij een flinke zet in de rug, maar scheidsrechter Arslan floot juist voor een vrije trap voor Wilsum.

Een minuut of tien voor de rust had Sem van Lohuizen andermaal een grote kans. Hij kon dit keer één op één op de keeper af, maar wederom wist doelman Malanda die bal te keren. Tegenvaller voor SEH was het uitvallen vlak voor rust van Joël Veldman met enkelklachten. Harmen van Oene was zijn vervanger.

Na de rust had SEH de steeds meer aanwezige wind wat meer tegen. En aangezien de marge nog altijd maar op één doelpunt verschil stond, was het enkele keren oppassen geblazen. Wilsum probeerde het wat meer met opportunistisch voetbal en hoopte met de wind dat het balletje een keer goed zou vallen. Tot uitgespeelde kansen leidde het niet.

Zo’n tien minuten na de rust moest trainer Jordy Vakkert zijn tweede noodgedwongen wissel toepassen. Nu ging Rick Zandvliet met een pijnlijke lies naar de grond. Timo Borreman was zijn vervanger. Rond die periode had Harmen van Oene kunnen scoren, maar ook hij wist de bal niet langs doelman Malanda te krijgen.

Het spel werd er niet beter op. Zo’n tien minuten voor tijd had SEH wederom een grote kans om de marge op twee te zetten. Jochem Tellegen snelde erlangs op rechts en gaf de bal goed voor. Waar Harmen van Oene het leder half miste, schoot Timo Borreman voor een vrijwel leeg doel naast.

Nathan van Dommelen, Wessel Berghorst en Luka Khabuliani kwamen in de slotfase nog in het veld. Buitenspeler Van Dommelen stond er nog maar een paar minuten in, toen hij werd diepgestuurd aan de rechterzijde. Zijn voorzet op Harmen van Oene was goed. De spits bleef ijzig kalm, omspeelde doelman Malanda en schoot de beslissende en bevrijdende 0-2 binnen.

Het spel van SEH was niet groots, maar wel ruim voldoende om een verdiende zege in en tegen Wilsum te boeken. De ploeg blijft zo na vier speelrondes nog altijd foutloos en is met Ulu Spor medekoploper in de 4e klasse B.