Een duel op het middenveld.
Een duel op het middenveld. Foto: VV SEH

SEH nipt onderuit in Biddinghuizen

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen BAS verloren. De blauw-witten kwamen nog wel op voorsprong in Biddinghuizen, maar zagen de thuisploeg daarna twee keer scoren. Een gelijkmaker zat er daarna niet meer in: 2-1.

Nadat Gerwin Schaap BAS al snel bijna op een voorsprong had gekopt, werd de uitploeg regelmatig gevaarlijk met snelle omschakelingen. In de vijfde minuut leek het al 0-1 te worden, door Timo Borreman. Nadat er gescoord was werd hij uiteindelijk afgevlagd. Terechte beslissing? De meningen liepen daar nogal over uiteen.

BAS was vooral met hoge ballen gevaarlijk, met de fysiek sterke spelers in hun ploeg. SEH moest het daarom meer van de snelheid en diepte hebben. Dat bleek ook wel in minuut dertien. Mark Zandvliet nam de bal goed mee en kon richting de jonge doelman De Groot. De SEH’er tikte de bal langs de keeper en ging onderuit. Scheidsrechter Vinke wees naar de stip en de doelman kreeg geel. Christijan Vonderman schoot de nog resterende penalty keurig raak: 0-1.

Heel lang kon de uitploeg niet genieten van de voorsprong. Binnen het half uur was het weer gelijk. Een vrije trap van rechtsback Leander Touw werd bij de tweede paal door de vogelvrije spits Yuri van den Dikkenberg van dichtbij binnengekopt: 1-1.

Er ontspon zich een interessante wedstrijd, met wat mogelijkheden en kansjes aan beide kanten en met veel duels op het middenveld. SEH moest knokken en deed dat ook, maar wist ook niet gek veel meer te creëren. Ook doelman Mensink hoefde voor de thee weinig meer in actie te komen. Wel moest Timo Borreman op slag van rust met knieklachten naar de kant. Hij werd vervangen door Owen Niemeijer.

Veel toeschouwers zaten nog in de kantine, of waren net op weg naar het hoofdveld, toen het al 2-1 stond. Het ontstond via een aanval over links van BAS. De eerste schotpoging werd nog gekeerd door doelman Mensink, maar hij kon de rebound van Geres niet meer tegenhouden.

Al snel daarna wat positionele wisselingen bij SEH. Zo kwam Rowin Moerenhout in de spits te staan, om zo wat meer fysieke kracht tegenover de defensie van BAS te zetten. De uitploeg kreeg wat corners en vrije trappen, maar tot echt hachelijke momenten voor het doel van het team uit Biddinghuizen kwam het niet.

BAS kreeg aan de andere kant steeds meer ruimte om op zoek te gaan naar een grotere marge. Het kreeg daartoe zeker ook kansen. Goed keeperswerk, matig afronden en onder meer een sterke verdedigende actie van Dyon Polkamp voorkwamen doelpunten. Hij was invaller voor SEH in de tweede helft, evenals Jelle van der Snel en Harmen van Oene.

Maar aanvallend wist SEH weinig meer voor elkaar te krijgen, waardoor van een echt slotoffensief geen sprake was en de opluchting bij de thuisploeg na het eindsignaal logischerwijs groot was: 2-1.

Een vervelende nederlaag voor SEH. Nu moet het team vooral strijden om in het linkerrijtje te blijven. Zoals volgende week thuis tegen Hulshorst. Aanvang: 14.30 uur!