Een gevaarlijke situatie voor het doel van SEH.
Een gevaarlijke situatie voor het doel van SEH. Foto: VV SEH

SEH verliest ook thuisduel van de Veluwse Boys

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een dure nederlaag geleden. Op het eigen sportpark moest de ploeg het opnemen tegen de Veluwse Boys uit Garderen. De gasten gingen er dankzij een fraai doelpunt na zo’n driekwart wedstrijd met de zege vandoor: 0-1.

De eerste helft was tactisch interessant, maar voor beide doelen gebeurde niet bijster veel. Dat kwam met name door veel slordigheden op het middenveld en in de eindfase. Doelman Ties van Leeuwen onderscheidde zich na circa een kwartier wel door in één doorlopende aanval meerdere gevaarlijke inzetten van de Veluwse Boys te stoppen.

Aan de andere kant zag SEH Jochem Tellegen de keeper omspelen, maar zijn voorzet richting het lege doel kon simpel weggewerkt worden. En toen op slag van rust buitenspeler Sem van Lohuizen na een slippertje van een verdediger alleen richting het doel kon, maar ruim naast schoot werd duidelijk dat er voor de thee niet meer gescoord zou worden.

Geen andere namen in het tweede bedrijf op het veld, maar wel een ander weertype. Het was inmiddels stevig gaan regenen. Ook na rust gebeurde er aanvankelijk niet gek veel voor beide doelen. SEH zocht wat meer de aanval over de grond, maar was misschien nog wel het meest gevaarlijk via standaardsituaties. De Veluwse Boys probeerden het ook met hun fysieke spel, maar aanvankelijk nog zonder veel gevaar.

Net nadat trainer Schuring zijn eerste wissel had doorgevoerd, Jelle van der Snel kwam voor spits Harmen van Oene, was daar de treffer voor de gasten. Een fijne pass van Sven Sluis ging over Rowin Moerenhout heen. Spits Thom van Doesburg nam de bal goed aan, waardoor Hein Dezijn hem niet meer kon achterhalen, en de aanvaller wist wel raad met die kans: 0-1.

Opeens werd de wedstrijd levendiger en ontstonden er kansen. Want in de eerste aanval na de aftrap was Jelle van der Snel gelijk al in de buurt van de gelijkmaker, maar hij wist de bal niet voorbij keeper Krol te krijgen. Aan de andere kant blokkeerde Mark Zandvliet vlak voor het doel een gevaarlijke poging.

Met nog een klein kwartier te spelen ging SEH alles of niet spelen. Dyon Polkamp en Niels Schuurman kwamen erin en Rowin Moerenhout werd naar voren gestuurd als extra aanvaller. Sem van Lohuizen probeerde het al snel daarna met een schot, maar zijn poging werd eenvoudig gekeerd. Dezelfde Van Lohuizen werd even daarna onderuitgehaald in kansrijke positie, vlak buiten het strafschopgebied. Geel voor de verdediger van de Veluwse Boys en een vrije trap op een mooie positie was het resultaat. Moerenhout schoot de bal echter hoog in de muur.

Ook Willem Klein Tijssink mocht nog enkele minuten meedoen, maar tot serieuze kansen voor SEH leidde het allemaal niet meer in de absolute slotfase. En zo eindigde het duel in 0-1.

Een dure nederlaag dus voor SEH. Bij winst had de ploeg zeker naar boven kunnen kijken, terwijl het team nu juist weer met een schuin oog naar beneden moet kijken. Volgende week wacht een treffen in Uddel met Prins Bernhard om 14.30 uur.