Owen Niemeijer gooit in namens SEH.
Owen Niemeijer gooit in namens SEH. Foto: vv SEH

Knappe uitzege voor SEH tegen Veluwse Boys

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een goede overwinning geboekt in Garderen. Tegen de gastheer de Veluwse Boys kwam de ploeg al snel op voorsprong. Bij rust stond het al 1-3 en dat bleef het uiteindelijk ook. De blauw-witten uit Heerde werden bij de eigen treffers in het zadel geholpen door persoonlijke fouten van de thuisploeg.

Veel kansen of mogelijkheden vielen er in de beginfase nog niet te noteren, maar SEH zette wel vroeg druk. Daar hadden de gastheren het duidelijk moeilijk mee. Na zo’n 11 minuten spelen ontfutselde Sven Veldhuis bijvoorbeeld de bal van een verdediger en hij gaf Jochem Tellegen de kans. De spits schoot naast.

Het leek misschien wel het beginsignaal voor meer fouten bij Veluwse Boys. Amper een minuut later was er een veel te korte terugspeelbal op doelman Ruben Krol. Mark Zandvliet pakte dat cadeautje dankbaar uit: 0-1. Weer twee minuten later andermaal een fout van de thuisploeg, ditmaal van Daan van Ommeren. Hij gaf de bal zomaar breed ter hoogte van zijn eigen zestien. Joël Veldman was er als de kippen bij: 0-2. Zonder groots te spelen stond SEH eenvoudig voor, door de fouten van de tegenstander goed af te straffen.

Na ruim een kwartier moest doelman Van Leeuwen voor het eerst écht in actie komen, maar hij wist een scherpe voorzet goed weg te werken. Vlak voor de drinkpauze, op een kwart wedstrijd, werd Sven Veldhuis al vervangen. Hein Dezijn kwam voor hem in het veld. Hij had een aandeel in de derde treffer voor de ploeg uit Heerde.

Want met nog zo’n tien minuten voor rust gooide Dezijn uit een inworp de bal over de verdediging. Mark Zandvliet lepelde de bal over de keeper, maar tegen de paal. De rebound was voor de alerte Veldman: 0-3! Geen wolkje aan de lucht voor SEH, maar vlak voor rust kwam Veluwse Boys toch meer opzetten. Eerst was het al Doppenberg die van dichtbij hoog over schoot. Op slag van rust kreeg aanvaller Kok de bal op randje zestien. Zijn poging in de hoek betekende de 1-3. Jochem Tellegen kreeg diep in de blessuretijd vervolgens nog een kans op 1-4, maar stuitte op keeper Krol.

De verwachting was dat Veluwse Boys zou gaan stormen in de tweede helft. Dat probeerde de ploeg ook wel, maar aanvankelijk waren de kansen nog voor SEH: Veldman en Rick Zandvliet zagen doelman Krol redden. Na tien minuten in het tweede bedrijf kopte een spits van Veluwse Boys een voorzet, die misschien daarvoor al wel achter was geweest, op de paal.

SEH kreeg in de omschakeling veel ruimte, maar deed daar weinig mee. Dion van Velsen verving Joël Veldman tijdens de tweede drinkpauze. De Veluwse Boys wilde nog een penalty vanwege hands in het strafschopgebied, maar kreeg die niet van scheidsrechter Stuijfbergen. Hij kon de kaarten op zak houden. De thuisploeg probeerde het veel tevergeefs met ballen vanaf de zijkant.

Met ook nog jeugdspeler Luka Khabuliani en Davy Bax in het veld werd het in de slotfase misschien nog wel eerder 1-4, dan 2-3. Maar pogingen van onder meer Van Velsen, Tellegen en een vrije trap van Moerenhout gingen niet in het doel. Daardoor bleek de ruststand ook de eindstand: 1-3.

SEH blijft koploper in 4C, ondanks dat de concurrentie ook wint. Het team heeft nog vijf finales te gaan, allereerst dinsdagavond uit tegen Barneveld. Aanvang: 20.00 uur!