Na het laatste fluitsignaal en de 1-3 eindstand was de vreugde bij de blauw-witten logischerwijs groot. Deze foto is niet van deze wedstrijd. Foto: vv SEH

SEH overtuigend langs Heerde in dorpsderby

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

De ‘strijd om het dorp Heerde’ is zaterdag gewonnen door voetbalvereniging SEH. Het eerste elftal moest het zaterdag op sportpark Molenbeek om 17 uur in de derby opnemen tegen VV Heerde en ging uiteindelijk verdiend met de zege aan de haal. De thuisploeg kwam nog wel snel op voorsprong, maar SEH boog die achterstand in de tweede helft om in een 1-3 zege.

Onder fijne omstandigheden werd er op tijd afgetrapt. Een deel van de fans kon al heel snel juichen. Na een paar minuten spelen verslikte Hein Dezijn zich in de bal. Daan Nijmeijer profiteerde van zijn fout. Hij kon alleen richting het doel, omspeelde keeper Ties van Leeuwen en rondde beheerst af: 1-0 Heerde.

Een tegenvaller voor SEH, dat Heerde juist vroeg probeerde vast te zetten. Zo moest de thuisploeg veelal de lange bal spelen richting de spits Nick Wijenberg. En met de lepe buitenspelers Altenburg en Nijmeijer was het zo nu en dan ook gevaarlijk. SEH was dat aan de andere kant ook, waar spits Tellegen de verdedigers het leven zuur maakte. Pogingen van afstand werden gekeerd door doelman Vincent Mosterd, die bovendien tot zijn opluchting zag dat Sven Veldhuis niet goed omging met een totaal verkeerde breedtepass van Heerde-speler Elkjar Dijkgraaf. Beide ploegen kregen dus kansen en mogelijkheden op doelpunten in het eerste bedrijf, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft was de uitploeg duidelijk de betere. Waar het Heerde was die heel snel in de eerste helft scoorde, was het SEH dat in de tweede bedrijf rap de gelijkmaker aantekende: Jochem Tellegen schoot de bal achter doelman Mosterd, nadat een voorzet van Sven Veldhuis onvoldoende werd weggewerkt.

De uitploeg rook bloed, was duidelijk beter in deze fase van de wedstrijd, en het was wachten op een volgende treffer. Die viel ook niet veel later. Een corner van links werd bij de tweede paal terug-gekopt door Christijan Vonderman en Rowin Moerenhout knikte binnen: 1-2.

SEH bleef ook daarna lange tijd de betere ploeg. Maar de marge van één was natuurlijk krap. Dat bleek zo’n twintig minuten voor tijd wel, toen Dennis Calkhoven dé kans had om Heerde op gelijke hoogte te zetten. Maar doelman Ties van Leeuwen wist de poging van de topscoorder van dichtbij knap te stoppen. In de directe tegenstoot had de net ingevallen Jeremy van de Beek voor SEH de derde treffer kunnen maken, maar ook doelman Mosterd toonde zijn klasse.

Zo’n tien minuten voor tijd viel dan toch de 1-3. Een zeer fraaie aanval werd goed afgerond door Dennis Bijsterbosch. Hij stond daarbij op randje buitenspel, maar scheidsrechter Mulder liet zijn assistent staan.

Niet veel later werd er een flinke vuurwerkbom afgestoken, waardoor scheidsrechter Mulder zich genoodzaakt voelde de kleedkamers op te zoeken. Onderweg daarheen kreeg een staflid van Heerde en ook speler Dennis Calkhoven de rode kaart vanwege aanmerkingen en commentaar richting de arbiter.

Het duel werd dus tijdelijk gestaakt met slechts nog enkele minuten officieel te spelen. Na een klein kwartiertje rust ging de wedstrijd weer verder. Maar gescoord werd er niet meer.

Dankzij de overwinning van SEH op Heerde blijven de mannen van trainer Edwerd Schuring de koploper in 4C. Volgende week wacht alweer een nieuwe derby: dan komt WZC uit Wapenveld naar De Eeuwlanden.