De eindstand op het scorebord.
De eindstand op het scorebord. vv SEH

SEH en buurman Heerde in evenwicht bij eerste derby

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Aan het eerste onderlinge competitietreffen ooit hebben de eerste elftallen van SEH en Heerde beiden een punt overgehouden. Joël Veldman prikte in extremis de meer dan verdiende gelijkmaker binnen en liet daarmee een ramvol sportpark De Eeuwlanden alsnog ontploffen: 1-1!

De vraag of publiek ook doordeweeks was te porren werd duidelijk beantwoord: uiteindelijk (naar schatting) ruim 1250 toeschouwers stonden langs de lijn.

De openingsfase was voor de thuisploeg, dat zich absoluut niet verstopte. De eerste gigantische mogelijkheid was na een stevig kwartier voor Sven Veldhuis, hij werd weggestoken in de diepte door Bijsterbosch maar schoof het leder enkele centimeters naast het doel van keeper Vincent Mosterd.

Luttele minuten later had Dennis Bijsterbosch de 1-0 op de voet, na klasse voorbereidend werk van Veldhuis, maar diezelfde Bijsterbosch schrok enigszins van de geboden ruimte en ontstane mogelijkheid en joeg de bal, met zijn verkeerde been, tegen de ballenvanger aan.

Na ruim een half uur moest dan toch ook Ties van Leeuwen, de keeper van SEH, voor de eerste keer echt in actie komen. Eerst bij een kopbal van dichtbij en later met een stijlvolle redding op een ferme uithaal van de naar binnen getrokken Corstiaan Altenburg.

In minuut 39 dacht SEH dan eindelijk op voorsprong te komen. Opnieuw was het Veldhuis, voetbaltechnisch met afstand de beste man op het veld, die door kwam via de rechterkant. Uit een lastige hoek joeg hij de bal op de paal.

Heerde sloeg vlak voor de pauze alsnog toe. Waar een aantal cornerballen al voor het nodige gevaar hadden gezorgd en SEH toch gewaarschuwd zou moeten zijn, knikte in minuut 45 Nick Wijenberg uit opnieuw een hoekschop de 0-1 tegen de touwen.

Een tegenvaller voor de thuisploeg, dat in de eerste de beste tegenaanval razendsnel op gelijke hoogte dacht te komen, maar uit de kluts belandde een kopbal van Jochem Tellegen op de bovenkant van de lat. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

In het begin van het tweede bedrijf wel meer balbezit voor Heerde. Tegen het uur aan was het Ties van Leeuwen die SEH voor een 0-2 achterstand behoedde. Opnieuw was het Wijenberg die voor gevaar zorgde, maar Van Leeuwen kon met de voet redding brengen. Waar SEH de eerste helft domineerde, deed Heerde dat de eerste fase van de tweede helft, maar de stand bleef hangen op 0-1.

De tijd begon te dringen voor SEH, maar het geloof in een goede afloop en resultaat was nog zeker aanwezig bij de thuisploeg, dat tien minuten voor tijd alles of niets ging spelen toen Jochem Tellegen vervangen werd door Harmen van Oene.

En de beloning voor de voetballende intenties en arbeidsethos van de thuisploeg kwam er vervolgens alsnog diep in blessuretijd. Joël Veldman won het duel na een lange bal van Vonderman op slimheid en wendbaarheid van tegenstander Van Maanen en prikte met de punt van de schoen van dichtbij de meer dan verdiende gelijkmaker binnen: 1-1! Sportpark de Eeuwlanden ontplofte.

De goal viel in de 94e minuut maar scheidsrechter Schoonhoven, die een prima partij floot, bleek er nog steeds zin in te hebben en verlengde de blessuretijd maar liefst tot minuut 98. Toen floot hij pas voor de laatste keer: 1-1.

Aanstaande zaterdag gaat koploper SEH op bezoek bij EZC ’84 in Epe. Aanvang van dat duel is 14.30 uur!