Jochem Tellegen namens SEH aan de bal.
Jochem Tellegen namens SEH aan de bal. Foto: vv SEH

SEH pakt koppositie na winst op EZC ‘84

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Het is een uitstekend paasweekend voor het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde. De mannen van trainer Edwerd Schuring wonnen de regioderby eenvoudig met 2-0 van EZC ’84. Die uitslag had nog veel groter kunnen uitvallen in het voordeel van de thuisploeg. Omdat Heerde deze zaterdag vrij was en EFC ’58 verloor is SEH nu de enige koploper in 4C!

Onder perfecte weersomstandigheden liet scheidsrechter Ruiter precies om half drie aftrappen. Het beeld was al snel duidelijk: SEH bouwde rustig en verzorgd op en ging op jacht naar doelpunten, terwijl EZC ’84 ver inzakte en loerde op een tegenstoot. Al snel waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg te noteren, maar onder meer Veldhuis en Tellegen kregen de bal niet in het doel.

Na twintig minuten spelen kreeg SEH een strafschop, na een overtreding op Christijan Vonderman. De middenvelder ging zelf achter de bal staan, maar zijn inzet was matig en werd gekeerd door doelman Potkamp. De keeper van EZC zou zijn ploeg later nog vaker behoeden voor een tegentreffer. Maar ook hij kon na een klein half uur niet voorkomen dat SEH toch op voorsprong kwam. Na een mooie aanval gaf Tellegen de bal breed op Dennis Bijsterbosch. Hij schoot de bal eerst nog tegen de doelman aan, maar hij wist zijn eigen rebound binnen te schieten: 1-0.

Uiteindelijk was dat ook de ruststand. Met name vlak voor de thee waren er nog gevaarlijke momenten voor het doel van EZC, maar onder meer Veldhuis zag zijn bal nog weer weggetrapt worden. De uitploeg had feitelijk geen enkele kans of mogelijkheid gehad in het eerste bedrijf.

De ploeg uit Epe wisselde in de rust eenmaal en met Jordi Krijgsman in het veld probeerde het team iets aanvallender te voetballen. Heel veel kwam daar alleen niet van terecht. Sven Veldhuis had na twee minuten de 2-0 op de schoen, maar zijn bal eindigde op het dak van het doel. Na duur balverlies van Joey van der Haar was er even later een overtalsituatie voor SEH richting het doel van EZC, maar ook dat werd niet goed uitgespeeld. De thuisploeg kreeg voldoende kansen, maar scoorde maar niet vaker…

Na zo’n twintig minuten spelen in het tweede bedrijf gebeurde dat wél. Vonderman kreeg alle tijd en ruimte in het as van het veld om aan te leggen. Zij poging van zo’n 25 meter afstand in de rechterbenedenhoek leek houdbaar, maar keeper Potkamp kon de bal niet keren. Eindelijk was daar de dikverdiende 2-0. Jochem Tellegen schoot vlak hierna de bal keihard tegen de lat en werd vervolgens gewisseld voor Dion van Velsen.

Die invaller leek ook al snel te scoren, maar zag zijn poging nota bene door ploeggenoot Mark Zandvliet (die daarbij misschien wel een penalty had moeten krijgen na duwen) op de doellijn gekeerd worden. SEH stapelde kans op kans, maar meer gescoord werd er niet meer. Een vrije trap van Moerenhout werd bijvoorbeeld gekeerd door Potkamp en invaller Bax zag zijn poging ook net naast het doel verdwijnen. Na een paar minuten blessuretijd kon scheidsrechter Ruiter, die de kaarten op zak kon houden, affluiten.

Een makkelijke overwinning voor SEH. Volgende week wacht een kraker voor de blauwwitten: de derby op Molenbeek tegen Heerde, ook nog eens een wedstrijd tussen de nummers één en twee op de ranglijst in 4C. Het duel begint om 17.00 uur!