Het eerste elftal van SEH speelde gelijk tegen SDS '55.
Het eerste elftal van SEH speelde gelijk tegen SDS '55. vv SEH

SEH in eigen huis niet langs SDS ‘55

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is er zaterdag in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van SDS ’55. In een zeer matig duel moesten beide ploegen genoegen nemen met een terechte remise: 1-1.

SEH wist vooraf dat het geen eenvoudige middag zou worden tegen de ploeg uit Wekerom. De uitwedstrijd werd dan eerder dit seizoen wel met 0-3 geworden, eenvoudig kwam die zege niet tot stand.

Daarnaast wist SEH afgelopen week in Achterveld ook niet te winnen van de plaatselijke SV, terwijl SDS in extremis in eigen huis nog de gelijkmaker moest incasseren tegen WZC uit Wapenveld en daardoor dus ook genoegen moest nemen met een gelijkspel.

SEH begon nog wel alleraardigst op een zonovergoten sportpark de Eeuwlanden, waar zoals wel vaker de laatste tijd het meeste gevaar weg moest komen via spelmaker Sven Veldhuis. Na een eerste speldenprikje van Jeremy van de Beek (schot rakelings naast en over) was het diezelfde Veldhuis die na vlot combineren met Owen Niemeijer de bal voor het inschieten had, maar helaas voor hem en SEH kwam de prima keepende Mulder niet voor het laatst die middag als winnaar uit de strijd. Daarna werd er zowaar een drinkpauze ingelast, toch wel bijzonder voor de maand maart.

SDS speelde met name de opportunistische kaart en wist ook niet echt gevaarlijk te worden in het eerste bedrijf. Tot plusminus vijf minuten voor de thee, toen Gerben Roelofsen een strak ingedraaide corner voor de handen van doelman Ties van Leeuwen kon binnen knikken: 0-1.

Flink wat huiswerk daardoor voor SEH tijdens de rust en voor het tweede bedrijf, maar veranderde er dan veel na de thee in Heerde? Bepaald niet, want SEH bleef moeite houden met het spel van SDS en kwam maar mondjesmaat tot echte mogelijkheden.

De gelijkmaker viel daardoor toch wel enigszins uit het niets. Veldhuis, wie anders, raapte een bal randje zestien meter op en ranselde met de linkervoet de bal hard en hoog in het dak van het doel: 1-1.

Nog genoeg tijd voor een beter resultaat voor de thuisploeg, maar omdat SEH haar verdedigende troepen al enigszins had afgeschaald in het begin van die tweede helft, bleef het oppassen geblazen voor het eigen doel.

Zo kon Joël Veldman een minuut of vijf voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog een bal van de eigen doellijn halen, terwijl aan de andere kant de ingevallen Dion van Velsen zijn ferme inzet in het zijnet zag eindigen. Daardoor kon de uitstekend leidende Oldenbeuving na 95 minuten affluiten in Heerde met een 1-1 eindstand als gevolg.

Aan de Heerdenaren de taak om in de komende duels meer variatie aan te brengen in het aanvallende spel, terwijl ook de eigen ‘box’ de komende tijd beter beschermd zal moeten worden. Kans voor revanche voor de twee remises op rij volgt aanstaande zaterdag in en tegen Vierhouten.