Gevecht om de bal Foto: Bert Rozendal

Heerde verliest op eigen veld van VV Hierden

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Heerde verliest op eigen veld van VV Hierden  (0-3)

VV Heerde is na twee wedstrijden in de 2e klasse nog zonder punten. Op eigen veld werd met 0-3 verloren van Hierden. Heerde bleef lang in de wedstrijd, maar zag Hierden rond de 75e uitlopen naar een ruime overwinning.

In de eerste helft leken beide ploegen onder hoogspanning te staan. Van goed voetbal was weinig sprake. Heerde kreeg het deze middag moeilijk voor elkaar om echt tot voetballen te komen. Onrust leidde tot veel balverlies. Dat gold ook voor de gasten uit Hierden. Verwonderlijk was het dan ook niet dat er weinig kansen te noteren waren voor rust. De openingstreffer viel dan ook niet uit een vlot lopende aanval, maar uit een corner. De boomlange Jan Jurrien Hop kopte Hierden op een 0-1 voorsprong. Heerde werd eenmaal gevaarlijk via Daan Nijmeijer die zijn tegenstander passeerde. De daaropvolgende scrimmage leverde geen doelpunt op.

Ook na rust bleef Heerde moeite houden om tot kansen te komen. Toch bleven de geel-zwarten wel in de wedstijd door de 1-0 tussenstand. Na 65e minuten kreeg Heerde de beste kans om op gelijke hoogte te komen. Een kopbal van Corstiaan Altenburg scheerde rakelings over. Een kleine 10 minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Na een individuele actie schoot Paul van Prehn Hierden in veilige haven. Kort daarop kwam Hierden zelfs op 0-3. Wedstrijd gespeeld.

Waar Heerde nog geen punten heeft, heeft Hierden de volle mep met 6 uit 2. Volgende week wacht de volgende pittige tegenstander. Dan neemt Heerde het op in en tegen Nunspeet. Die ploeg speelde dit weekend zijn eerste wedstrijd en verloor daarin met 4-2 bij Unicum.

Opstelling: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Timo Olde Olthof, Elkjar Dijkgraaf, Bryan Hegen; Raoul Wijenberg, Sylvan Vos, Dennis Calkhoven; Daan Nijmeijer (75. Nick Schurink), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (70. Max de Rooy).