Rico Vos belaagd door spelers van Achterveld
Rico Vos belaagd door spelers van Achterveld Foto: Bert Rozendal

v.v. Heerde wint wedstrijd met twee gezichten

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Een doordeweekse speelronde in de competitie waarin Heerde het thuis opnam tegen Achterveld. De uitwedstrijd ging voor Heerde verloren, dus de geel-zwatre waren gebrand op revanche. En dat lukte, na 90 minuten stapte Heerde als winnaar van het veld in een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Waar Heerde in de 1e helft ruim afstand had moeten nemen met een 3 of 4-0 voorsprong (ruststand 2-0), kwam het aan het eind van de wedstrijd een aantal keren goed weg toen Achterveld na een vroege 2-1 in de 2e helft op zoek ging naar een punt. De doelpunten van Heerde kwamen deze avond op naam van de gebroeders Wijenberg, eerst Raoul en daarna Nick.

Heerde ging uitstekend van start en was direct de bovenliggende partij.Het lukte Heerde goed om de ruimtes achter de linie van Achterveld te bespelen. in de 6e minuut kwam Heerde op voorsprong en net als afgelopen weekend was dat uit een corner. Raoul Wijenberg gaf vanuit een lange corner voor op broer Nick Weijenberg die van dichtbij kon binnen tikken. Heerde nam geen gas terug en bleef gevaarlijk. Binnen het half uur kwam het 2-0 voor torn Raoul Wijenberg alleenop de keeper af kon gaan na een pass van Rico Vos. Wiejenberg omspeelde de keeper en schoot binnen. Heerde wilde daarna de wedstrijd nog voor rust beslissen en daar kreeg het alle kansen voor. Mike Bronsink, Nick Wijenberg en Daan Nijmeijer verschenen allen alleen voor de keeper maar het net werd niet gevonden. Zodoende ging Heerde rustem met slechts een 2-0 voorsprong.

Kort na rust kreeg Heerde daarvoor de deksel op de neus. Het moest eenaantal tegenvallers incaseren. In de rust moest de sterk spelende Raoul Wijenberg noodgedwongen worden gewisseld/ Direct na rust kwam Achterveld terug naar 2-1 toen de spits de eerste kans voor Achterveld deze avond direct benutte met een bekeken kopbal. Direct daarop moest Nick Wijenberg geblsseerd het veld verlaten. Heerde miste daardoor een bepaalde balvastigheid in de 2e helft en kwam naarmate de 2e helft vorderde steeds meer onder druk te staan.Toch had Daan Nijmeijer al vroeg in de 2e helft de angel uit de wedstrijd kunnen halen, maar wedserom leverde een 1 op 1 situatie met de keeper van Achterveld geen doelpunt op.

Achterveld werd steeds gevaarlijker en kreeg schietkansen binnen de 16. Heerde bleef echter overeind en kon de wedstrijd opnieuw beslissen via Corstiaan Altenburg. N een prima actie had Altenburg geen geluk, zijn inzet belande op de paal. De absolute slotfase brak aan en voor Heerde was het alle hens aan dek. Vlak voor tijd was Achterveld erg dichtbij de gelijkmaker. Een inzet belande op miraculeuze wijze op de lat. Toen ook de vrije trap, met de meegekomen keeper niks op leverde was de zege veilig voor v.v. Heerde.

De opluchting was na afloop groot, maar er was ook het besef dat Heerde het zichzelf wel erg moeilijk had gemaakt deze avond. Deze wedstrijd had bij rust geen wedstrijd meer moeten zijn. Achterveld zal echter op zijn beurt ook het gevoel hebben dat een punt er uiteindelijk had ingezeten.

Zatardag speelt Heerde de volgende wedstrijd in en tegen Vierhouten. Aanvang 15.00 uu