Een spelmoment van de wedstrijd Foto: Henk Friederichs

v.v. Heerde wint ook de 2e wedstrijd in de 3e klasse

· leestijd 2 minuten Algemeen Ingezonden

VV Heerde wint uitwedstrijd van Avereest (0-2)

Ook voor de 2 e speelronde stond er voor Heerde een uitwedstrijd op het programma. Na de 0-4overwinning in en tegen Hardenberg, won Heerde ditmaal met 0-2 van Avereest. De overwinning werd uiteindelijk een moeizame, omdat Heerde onzorgvuldig was bij de vele kansen die het kreeg.

Daardoor bleef Avereest erin geloven en kreeg ook de thuisploeg halverwege de 2 e helft enkele kansen. Uiteindelijk gooide Raoul Wijenberg, op aangeven van Daan Nijmeijer, de wedstrijd in het slot met de 0-2 in de 85 e minuut. Diezelfde Daan zette Heerde voor rust op 1-0.

Tegen een defensief en compact spelend Avereest was het Heerde dat deze middag het spel mocht maken. Daarin waren de geel-zwarten zoekende en zo nu en dan slordig aan de bal. Op de momenten dat het lukte het spel te verplaatsen kwamen er ook wel kansen. Binnen 20 minuten had

Heerde een drietal kansen gehad, maar ze waren nog niet besteed aan Daan Nijmeijer en Dennis Calkhoven. In de 37 e minuut was het wel raak. Nick Boterman bediende Dennis Calkhoven die op zijn beurt Daan Nijmeijer vond. Uit de kluts kon Daan van dichtbij binnen tikken. 0-1 Heerde! Heerde gaf de 1 e helft nauwelijks kansen weg, op één moment na. Na een te korte terugspeelbal kreeg Avereest de kans om te scoren, maar doelman Vincent Mosterd redde. 0-1 bij rust.

Waar Heerde de 1 e helft controle had over het spelbeeld, was dat in de 2 e helft minder het geval. Avereest nam nu ook meer initiatief. Toch bleef Heerde wel zijn kansen krijgen. Deze middag creëerden de mannen van trainer Hans van der Hoop zeker 8 a 9 uitstekende kansen om tot scoren te komen. Vooral Daan Nijmeijer was een plaag voor de defensie van Avereest, maar zijn vizier stond in de afronding niet helemaal op scherp. Doordat de stand 0-1 bleef, bleef Avereest hoop houden. En die hoop zorgde er ook voor dat zij een tweetal goede kansen kregen op de gelijkmaker. Doelman

Mosterd keepte echter een uitstekende wedstrijd en was deze middag niet te passeren. In de 85 e minuut viel dan eindelijk de beslissing. Weer ging Nijmeijer er vandoor, ditmaal over links. Zijn voorzet belandde tussen vele voeten en benen, maar het was Raoul Wijenberg die de bal het laatste zetje gaf over de doellijn. 0-2 Heerde en de wedstrijd was in de tas.

Een terechte overwinning voor VV Heerde, al had de wedstrijd eerder in het slot gegooid moeten worden. Met 6 punten uit 2 wedstrijden heeft Heerde nog de volle buit. Volgende week speelt Heerde eindelijk de eerste thuiswedstrijd. ASC 62 uit Dalfsen komt op bezoek op Sportpark Molenbeek. Ook zij hebben met 6 uit 2 nog de volle buit.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf, Timo Olde Olthof , Nick Boterman (65. Bryan Hegen); Maarten Smit, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer,

Max de Rooy (75. Bjorn van Ingen), Corstiaan Altenburg (83. Maarten Tuin).

Doelpuntenmakers: 37. Daan Nijmeijer, 85. Raoul Wijenberg.